Nyugdíjasok, nyugalom, már úton vannak a választási Erzsébet-utalványok!

2018 március 14., szerda 14:19
70

Elkezdte az Erzsébet-utalványok kézbesítését a Magyar Posta Zrt., folyamatosan viszi ki a küldeményeket, és mindent megtesz azért, hogy az érintettek a lehető leghamarabb megkapják – közölte a cég az MTI-vel.

A közleményben felidézték: a kormány döntése szerint a jogosultak – a nyugdíjasok és a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásban részesülők – 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak.

A borítékban négy darab 2000 forintos és két darab 1000 forintos címletű utalvány van, a szelvényeket középen, a perforáció mentén (a középen található olló jelzésnél) lehet szétválasztani.

Az utalványok 2019. december 31-ig válthatók be, ezeket a belföldi jogosultak várhatóan április közepéig kézhez kapják.

Tehát sokan sajnos csak a választás után kaphatják meg a jussukat. (⌣̩̩́_⌣̩̩̀)

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Azoknak, akiket nem magyarországi címen tartanak nyilván, szintén még áprilisban továbbítják, azok meg, akik 2018 márciusában még nem részesülnek ellátásban, mert ellátás iránti igényük elbírálása folyamatban van, de a nyugdíjfolyósító 2018 márciusában teljesíti nekik a kifizetést, egy következő ütemben, várhatóan április-május hónapban kapják meg a nekik járó Erzsébet-utalványt.

A nyugdíjasok a postástól személyesen vehetik át a küldeményt, de helyettük meghatalmazottjuk vagy közeli hozzátartozójuk is megteheti ezt. Ha a címzett vagy az említettek nincsenek otthon, a címzett értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Ezután 10 munkanap van arra, hogy az utalványokat ezzel az értesítővel átvegyék a címhez tartozó letéti postán. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt