Kósa Lajos együtt szurkolt az olimpián az őt átverő nő üzlettársaival

POLITIKA
2018 március 14., 07:02
comments 190

Kósa Lajos tárca néküli miniszterről kedden írta meg a Magyar Nemzet, hogy egy ismeretlen megbízó megbízta négymilliárd-háromszázötvenhárommillió eurónyi forint kezelésével, erről közjegyzői okirat készült. Kósa Lajos azt mondta erről, becsapta őt egy Csengeren élő háztartásbeli azzal a mesével, hogy 1300 milliárd forintot örökölt.

A civishir.hu most megírta, hogy a csengeri nőnek, aki Kósa szerint átverte őt, többségi tulajdona van a 2012 őszén alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft-ben. Ugyanennek a cégnek 2014 márciusa óta ügyvezetője Orendi Mihály, sőt, ő 2014 szeptemberétől kisebbségi tulajdonos is. Ugyancsak tulajdonjoggal bír a cégben egy másik társaság, a Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft., amelynek egyszemélyi tulajdonosa Fiák István. A cég székhelye ráadásul a Debreceni Sportuszoda címére van bejegyezve.

Orendi Mihály ma a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és annak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az ügyvezetője, amelyiknek az elnöke Kósa Lajos, de 2000-es megalapítása óta a Debreceni Sportcentrum Kht. első embere is volt 2014-ig. Fiák István szintén a korcsolyaszövetség elnökségi tagja.

Ők hárman idén februárban együtt is szurkoltak a téli olimpián, kép is készült róluk:

Balról jobbra: Bathó Ferenc, a  Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, Kósa Lajos miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója
photo_camera Balról jobbra: Bathó Ferenc, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, Kósa Lajos miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatójaFotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.