Lemond a szlovén miniszterelnök, na de miért?

Lemondott Miro Cerar szlovén kormányfő szerdán este, miután a szlovén legfelsőbb bíróság megsemmisítette a kormány csaknem egymilliárd eurós kiemelt projektjéről, a Koper-Divaca vasútvonal fejlesztéséről tavaly szeptemberben rendezett népszavazás eredményét.

Miro Cerar egy brüsszeli tanácskozásonFotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency

A bíróságnak az nem tetszett, hogy 

a kormány állami pénzből, részrehajlóan kampányolt a népszavazás előtt.

Cerar a koalíciós partnerei áskálódásáról is beszélt a sajtótájékoztatón, ugyanakkor méltatta a kormány eredményeit, és az ezekből következő gazdasági fejlődést.

Szlovéniában júniusban tartanak választásokat, és egyelőre nem világos, hogy a kormányfő lemondása miatt ezeket előbbre kell-e hozni, és ha igen, mikorra.

Cerar kormánya nemrég még azért került válságba, mert nem tudta megakadályozni egy szíriai menedékkérő deportálását Horvátországba. (Reuters, AP, MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.