Letartóztatták Busch Béla ügyvédet, aki korábban Habonyt is védte

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Előzetes letartóztatásba került Busch Béla sztárügyvéd, az ELTE jogi karának korábbi tanszékvezetője, egykori bíró. A tárgyalásra reggel még házi őrizetből érkezett, délután már rendőrautóval távozott - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint abban a büntetőeljárásban rendelték el kényszerintézkedést, melyben Oszter Sándorral együtt befolyással üzérkedéssel vádolják. „Pontosabban azzal, hogy egy adócsalással vádolt vállalkozótól tízmilliókat csaltak ki azzal a fals ígérettel, hogy segítenek neki megúszni a szabadságvesztést és az előzetes letartóztatást.” Állítólag azután rendelte el a letartóztatást a bíróság, hogy az ügyészség bejelentette, kétséget kizáró bizonyíték – egy lehallgatási hanganyag – áll a hatóságok rendelkezésére.

Busch volt Habony Árpád ügyvédje is, amikor Orbán Viktor tanácsadója hasba rúgott egy nyugdíjast.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.