Szegény Habony Árpádnak tök sokat kellett magyarázkodnia, mert megírták róla, hogy hasba rúgott egy nőt

bűnügy
2014 március 25., 10:10
comments 93

Csúf világban élünk. Az ember már nem is üthet le egy férfit, és rúghatja hasba annak feleségét anélkül, hogy magyarázkodnia kellejen emiatt.

A Magyar Narancs újságírója, Rényi Pál Dániel kicsit több, mint egy éve írt cikket Habony Árpádról. Orbán Viktor miniszterelnök egy legfontosabb bizalmasát a cikk szerint jogerősen elítélték garázdaságért.

A garázdaság valahogy így nézett ki:

2006. november 4-én reggel a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban egy házaspár lelépett a Lexus terepjárón érkező Habony Árpád elé. Ő rádudált a gyalogosokra, majd a lehúzott ablakon keresztül rájuk is kiabált: legközelebb nem fékez, hanem elüti őket. A beszólásból szóváltás lett, majd Habony kiszállt, és a sértett K. Sándor és felesége, P. Erzsébet után ment. Először beletaposott bevásárlókocsijukba, majd egy ütéssel leütötte a férfit, a nőt pedig hasba rúgta. Ezt követően Habony visszaült a terepjáróba, és kikerülve az ötvenes éveiben járó férfit, elhajtott a helyszínről.

Ronda történet. Mármint nem az, hogy a miniszterelnök bizalmasa így kezeli az őt a közlekedésben zavaró gyalogosokat. Az rendben van, tökre érthető. Az a szemétség, hogy ezt valaki megírja.

Habony Árpád is ezen az állásponton volt, és feljelentette a Magyar Narancs újságíróját.

Rényi Tumblrén azt írja, hogy a rendőrség valami érthetetlen okból bűncselekmény hiányában "dobta" Habony ellene tett feljelentését. Ebbe a nemközszereplő nem nyugodott bele, és decemberben benyújtotta a pótmagánvádat. Indítványozva, hogy a bíróság pénzbüntetésben részesítse az újságírót, aki rágalmazta őt, és visszaélt személyes adataival.

A vádindítvány szerint Habonynak

“magán és üzletemberként számos ismerősének, barátjának magyarázkodnia kellett”, sőt volt ismerős, aki emiatt nem fogott vele kezet, és “üzleti kár is érte, amely üzleti titok.”

A vádindítvány cikkcímeket is idéz, amik szerintük jelentős érdeksérelemnek minősülnek, sőt Habony Árpád rajongói oldalát is felemlegeti,

“ahol folyamatosan becsületsértő bejegyzések jelennek meg.”

Ezt az eljárást is megszüntették Rényi ellen.

IGAZSÁGOT HABONY ÁRPÁDNAK!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.