A DK visszalépteti jelöltjét Szél Bernadett javára

POLITIKA
2018 március 15., 15:39
comments 191

Gyurcsány Ferenc a baloldali közös tüntetésén jelentette be, hogy Tóth Zoltán azonnali hatállyal visszalép a jelöltségtől, és innentől Szél Bernadett mellett fognak kampányolni a Pest megyei 2-es választókörzetben.

A Közös Ország Mozgalom március 2-án tette közzé felmérést a választókerületből, ekkor azt mérték, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltje a legesélyesebb ellenzéki jelölt itt, mellette még a jobbikos Császárné Kollár Tímea számít erősebb ellenzéki jelöltnek, Tóthnak a felmérés szerint nem volt reális esélye egy jó eredményre. Ezzel együtt is, a körzet legesélyesebb indulója még mindig a fideszes Csenger-Zalán Zsolt a felmérés szerint.

Egy csütörtöki rendezvényen Szél Bernadett a Mérce tudósítása szerint üzent az ellenzéki pártoknak, és elmondta, hogy a pártok felelőssége az, hogy felismerjék, sorsközösségben vannak azok az emberek, akik kormányváltást akarnak. Szerinte az LMP már felismerte a választás tétjét, és most “az asztalhoz várják a többi ellenzéki pártot is”, akiket Szél felszólított, hogy hozzák meg azt a döntést, amelyet az LMP már meghozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.