A hét véletlen egybeesése: 1300 milliárd forintot (!) ad az EU a magyar települések fejlesztésére

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Miután kiderült, hogy egy csengeri nő papíron 1300 milliárd forintot bízott Kósa Lajosra, sokan próbálták érzékeltetni, hogy mennyire lehetetlenül nagy összeg ez. Az ügyet kirobbantó Magyar Nemzet arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyjából ennyit költ Magyarország egy évben egészségügyre, mi pedig arra, hogy ez négyszer annyi pénz, mint amennyije a leggazdagabb magyarnak, Csányi Sándornak van.

Most mintegy mellékesen az Európai Bizottság is benevezett ebbe a versenybe. Az erről szóló döntés nyilván régi, de a bizottság magyarországi képviselete ma posztolt ki a Facebookjára egy szemléltető ábrát arról, hogy mennyi forrást biztosít Magyarországnak az EU település- és területfejlesztésre a 2014-2020-as uniós ciklusban. 

És igen: 1300 milliárd forintot.

Érdekes információ lehet ez a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszternek is.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.