Fico benyújtotta a lemondását, a helyettese alakíthat kormányt

külföld
2018 március 15., 13:19
comments 56

Miután a feltételei teljesülni látszanak, Robert Fico benyújtotta a lemondását, az államfő pedig kormányalakítással bízta meg Peter Pellegrinit, az eddigi kormány alelnökét. Mivel Pellegrini mögött 79 parlamenti képviselő áll, beleértve a Ficót lemondásra kényszerítő Most-Híd 14 képviselőjét, ezért nem is nagyon volt választása.

Pellegrini és Andrej Kiska
photo_camera Pellegrini és Andrej Kiska Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

„Más többség nem létezik jelenleg. Nincs 90 képviselő arra, hogy előrehozott választásokat írjak ki. Ezért Peter Pellegrinit megbízom a kormányátalakítással, amint a jelenlegi kormányfő kézbesíti” - nyilatkozta Andrej Kiska államfő.

Kiska ugyanakkor hozzátette, Robert Kaliňák belügyminiszter és Robert Fico háromszoros kormányfő távozása sem biztos, hogy elegendő ahhoz, hogy országszerte abbamaradjanak a kormányellenes tüntetések. (Paraméter, Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.