Fico benyújtotta a lemondását, a helyettese alakíthat kormányt

Miután a feltételei teljesülni látszanak, Robert Fico benyújtotta a lemondását, az államfő pedig kormányalakítással bízta meg Peter Pellegrinit, az eddigi kormány alelnökét. Mivel Pellegrini mögött 79 parlamenti képviselő áll, beleértve a Ficót lemondásra kényszerítő Most-Híd 14 képviselőjét, ezért nem is nagyon volt választása.

Pellegrini és Andrej KiskaFotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

„Más többség nem létezik jelenleg. Nincs 90 képviselő arra, hogy előrehozott választásokat írjak ki. Ezért Peter Pellegrinit megbízom a kormányátalakítással, amint a jelenlegi kormányfő kézbesíti” - nyilatkozta Andrej Kiska államfő.

Kiska ugyanakkor hozzátette, Robert Kaliňák belügyminiszter és Robert Fico háromszoros kormányfő távozása sem biztos, hogy elegendő ahhoz, hogy országszerte abbamaradjanak a kormányellenes tüntetések. (Paraméter, Új Szó)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.