Kárpátaljára tartó provokátorokat fogtak az ukrán biztonságiak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Késekkel, boxerekkel, botokkal felfegyverkezett férfiakat tartóztattak fel az ukrán biztonságiak Alsóvereckén, Kárpátalja megye határán. A mukachevo.net híroldal rendőrségi forrásai szerint az ukrán nemzetbizonság, az SZBU ügynökei a napokban fokozott ellenőrzéseket végeznek, mert attól tartanak, hogy valaki provokációra készülhet a kárpátaljai magyarok ellen.

Kárpátaljai magyar szervezetek ingatlanait több támadás is érte az elmúlt hetekben. Az ukrán hatóságok a korábbi támadások gyanúsítottjait elfogták, ők egy Oroszországgal és Vlagyimir Putyinnal szimpatizáló lengyel szélsőjobboldali csoporthoz tartoztak.

Oroszországnak nagyon is érdekében állna feszültséget kelteni a kárpátaljai magyarok és az ukránok között.

A Kijev-Csap főúton elfogott csoport tagjai amúgy azt állították, hogy síelni indultak. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.