Kárpátaljára tartó provokátorokat fogtak az ukrán biztonságiak

Késekkel, boxerekkel, botokkal felfegyverkezett férfiakat tartóztattak fel az ukrán biztonságiak Alsóvereckén, Kárpátalja megye határán. A mukachevo.net híroldal rendőrségi forrásai szerint az ukrán nemzetbizonság, az SZBU ügynökei a napokban fokozott ellenőrzéseket végeznek, mert attól tartanak, hogy valaki provokációra készülhet a kárpátaljai magyarok ellen.

Kárpátaljai magyar szervezetek ingatlanait több támadás is érte az elmúlt hetekben. Az ukrán hatóságok a korábbi támadások gyanúsítottjait elfogták, ők egy Oroszországgal és Vlagyimir Putyinnal szimpatizáló lengyel szélsőjobboldali csoporthoz tartoztak.

Oroszországnak nagyon is érdekében állna feszültséget kelteni a kárpátaljai magyarok és az ukránok között.

A Kijev-Csap főúton elfogott csoport tagjai amúgy azt állították, hogy síelni indultak. (Via MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.