„Mit hagyunk itt, ha mi elmegyünk? Egy reménytelen országot?”

A Független Diákparlament csütörtöki tüntetésén visszatérő téma volt, hogy sok fiatalnak kényszerből kellett elhagyja Magyarországot a közállapotok és az oktatás színvonalának zuhanása miatt.

A szervezet egyik tagja, Gyetvai Viktor nekik is üzent a beszédében. Arról beszélt, hogy akik most azt mondják, nincs értelme kimenni tüntetni, mert úgysem fog semmi változni, 

vajon tudják-e, hogy ha nem jönnek ki, akkor tényleg nem fog semmi változni, és a saját hazájukról mondanak így le. 

Majd azzal folytatta: „most azt a döntést kell meghoznunk, hogy lemondjunk-e a saját hazánkról, arról, hogy itt éljünk normális körülmények között.” 

De elsőnek nem is a távlati célokra kell fókuszálni, hanem hogy egyáltalán élhető oktatás legyen Magyarországon, hogy diákok tízezreit ne zárják ki az oktatásból származásuk vagy anyagi helyzetük miatt, folytatta Gyetvai.

„Azokért a diákokért vastagon ki kell állnunk, akik nem tudnak felszólalni magukért, és ma is szegregálják őket, lemorzsolódnak, és tulajdonképpen a reménytelenségbe taszítják őket. Mert ők nem tudnak sehova menni, nekik nincsen retúrjegyük, de még csak odajegyük sincsen egyetlen külföldi országba sem. Mit hagyunk itt magunkra, ha mi elmegyünk? Egy reménytelen országot? Az utolsó kapcsolja le a villanyt? Komolyan? Ezt komolyan gondolják azok, akik ezt mondják?”

Majd azzal folytatta, hogy hisz ebben az országban és szeretni ezt az országot és nagyon szeretne itt tanulni normális körülmények között. És nagyon szeretné, 

ha lehetőség lenne külföldre menni, és nem kényszer.

Gyetvai Viktor teljes beszédét a korábbi közvetítésünkben lehet megnézni, 55.30-tól kezdődik: 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.