Az új német belügyminiszter szerint az iszlám nem része Németországnak

Horst Seehofer, Németország új belügyminisztere, aki korábban bajor miniszterelnök volt, a Bildnek adott interjújában azt mondta, tévesnek tartja azt a megállapítást, hogy az iszlám is Németország része

Az iszlám nem tartozik hozzá Németországhoz” - jelentette ki, és szerinte az országában inkább a kereszténység a meghatározó, amelyhez hozzá tartozik a szabad vasárnap, az egyházi ünnepek, a húsvét, a pünkösd és a karácsony is. 

Az Orbán legközelebbi nyugati szövetségesének számító politikus ezzel Angela Merkelnek üzent, aki többször beszélt arról, hogy az iszlámot is Németország részének tartja. 

Horst Seehofer és Orbán ViktorFotó: CHRISTOF STACHE/AFP

Seehofer bejelentette, hogy hamarosan összehív egy konferenciát, ahol a különböző muszlim szervezetekkel egyeztetne az integrációs problémákról. Megjegyezte, hogy „a muszlimoknak velünk kell élniük, nem mellettünk vagy ellenünk”. Szerinte ezt csak akkor lehet elérni, ha beszélnek egymással. 

A bajor politikus keménykedése mögött állhat, hogy Bajorországban október közepén tartományi választásokat tartanak, ahol Seehofer pártjára, a CSU-ra a szélsőjobboldali AfD jelenti a legnagyobb veszélyt. (via FAZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.