Az új német belügyminiszter szerint az iszlám nem része Németországnak

Több 444 videó?
Szeretném

Horst Seehofer, Németország új belügyminisztere, aki korábban bajor miniszterelnök volt, a Bildnek adott interjújában azt mondta, tévesnek tartja azt a megállapítást, hogy az iszlám is Németország része

Az iszlám nem tartozik hozzá Németországhoz” - jelentette ki, és szerinte az országában inkább a kereszténység a meghatározó, amelyhez hozzá tartozik a szabad vasárnap, az egyházi ünnepek, a húsvét, a pünkösd és a karácsony is. 

Az Orbán legközelebbi nyugati szövetségesének számító politikus ezzel Angela Merkelnek üzent, aki többször beszélt arról, hogy az iszlámot is Németország részének tartja. 

Horst Seehofer és Orbán ViktorFotó: CHRISTOF STACHE/AFP

Seehofer bejelentette, hogy hamarosan összehív egy konferenciát, ahol a különböző muszlim szervezetekkel egyeztetne az integrációs problémákról. Megjegyezte, hogy „a muszlimoknak velünk kell élniük, nem mellettünk vagy ellenünk”. Szerinte ezt csak akkor lehet elérni, ha beszélnek egymással. 

A bajor politikus keménykedése mögött állhat, hogy Bajorországban október közepén tartományi választásokat tartanak, ahol Seehofer pártjára, a CSU-ra a szélsőjobboldali AfD jelenti a legnagyobb veszélyt. (via FAZ)