Magyarok is voltak a megvadult grúz síliften, amiről pánikban ugráltak le az emberek

Tucatnyian megsérültek egy síliftbalesetben Grúziában/Georgiában a Gudauri síterepen pénteken. Magyar síelők is voltak a liften, ők épségben megúszták a balesetet.

Treer Albert, a helyszínen tartózkodó magyar turista az MTI-nek telefonon elmondta, hogy magyarok is fent rekedtek a 3276 méterre vezető Sadzele liften.

A székek először megindultak hátrafelé, hat magyar síelőnek sikerült kiugrania, mielőtt a székek összeütköztek volna, ketten azonban fent rekedtek. Az alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott szét az ütközésben.

A Georgian Journal idézte a grúz/georgiai egészségügyi minisztert, aki szerint tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, és hogy egyikük sérülése sem súlyos.

Arról egyelőre nincs hír, mi okozhatta a meghibásodást. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.