341 esetben egyeznek az aláírások a Fidesz és a Lendülettel Párt ívein Erzsébetvárosban

2018 március 17., szombat 15:25
398

Feljelentést tesz a DK-s Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros parlamenti képviselője választási csalás gyanúja miatt - írja az Index.. A delegáltja összevetette a Fidesz és a Lévai Katalin-féle Lendülettel Magyarországért Párt jelöltjének ajánlásait, és azt találta: legalább 341 esetben egyeznek az ajánlások, csak más az aláírás.

A Lendülettel Párt zuglói jelöltjét, Lévai Katalint hasonló ügy miatt nem engedte indulni a választáson a helyi választási bizottság. Az erzsébetvárosi jelöltjüket azonban már korábban elutasították, így ő már semmiképpen sem indul. Oláh Lajos ennek ellenére nézette át az íveket, és találta meg az egyezéseket. Az lehetséges, hogy egy választó több jelöltet is ajánljon, az azonban nem, hogy az aláírásokat másolják, vagy az aláírásokat hamisítsák.

A Fidesz és a Lendülettel párt jelöltjének ajánlóívein legalább 341 azonos ajánló szerepel, eltérő aláírással - mondta az Indexnek Oláh Lajos. Szerinte ráadásul az íveken legalább kilenc esetben elhunyt vagy már nem a választókerületben lakó személy ajánlása is szerepelt. Oláh szerint különös egybeesés, hogy mindkét jelöltet ajánlanak olyan választók, akik nincsenek is a névjegyzékben.

Az Index kereste a Fidesz helyi jelöltjét, Bajkai Istvánt, ő azt mondta, nem ismeri az ügy részleteit, így nem kívánja kommentálni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt