341 esetben egyeznek az aláírások a Fidesz és a Lendülettel Párt ívein Erzsébetvárosban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Feljelentést tesz a DK-s Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros parlamenti képviselője választási csalás gyanúja miatt - írja az Index.. A delegáltja összevetette a Fidesz és a Lévai Katalin-féle Lendülettel Magyarországért Párt jelöltjének ajánlásait, és azt találta: legalább 341 esetben egyeznek az ajánlások, csak más az aláírás.

A Lendülettel Párt zuglói jelöltjét, Lévai Katalint hasonló ügy miatt nem engedte indulni a választáson a helyi választási bizottság. Az erzsébetvárosi jelöltjüket azonban már korábban elutasították, így ő már semmiképpen sem indul. Oláh Lajos ennek ellenére nézette át az íveket, és találta meg az egyezéseket. Az lehetséges, hogy egy választó több jelöltet is ajánljon, az azonban nem, hogy az aláírásokat másolják, vagy az aláírásokat hamisítsák.

A Fidesz és a Lendülettel párt jelöltjének ajánlóívein legalább 341 azonos ajánló szerepel, eltérő aláírással - mondta az Indexnek Oláh Lajos. Szerinte ráadásul az íveken legalább kilenc esetben elhunyt vagy már nem a választókerületben lakó személy ajánlása is szerepelt. Oláh szerint különös egybeesés, hogy mindkét jelöltet ajánlanak olyan választók, akik nincsenek is a névjegyzékben.

Az Index kereste a Fidesz helyi jelöltjét, Bajkai Istvánt, ő azt mondta, nem ismeri az ügy részleteit, így nem kívánja kommentálni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.