Nem indulhat Lévai Katalin Zuglóban, mert kiszúrták, hogy megegyeznek az aláírásai a fideszes jelölt aláírásaival

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Nem lehet jelölt Lévai Katalin Zuglóban, miután a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét - írja az Index. A volt szocialista miniszter (aki jelenleg a Lendülettel Magyarországért párt politikusa) ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és sok esetben teljes volt az egyezőség. A választási iroda megállapította, hogy Lévai ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein.

Lévai egyébként korábban maga jelezte a helyi választási irodánál, hogy nézzék át az ajánlásokat, mert manipulációra gyanakszik. Páldául többször írtak alá neki fideszes önkormányzati képviselők.

A választási iroda most szúrópróbaszerűen ellenőrizte a jelölőszervezetek ajánlóíveit, és összevetették Lévai aláírásaival. Végül arra jutottak, hogy 27 esetben tételesen megegyezik az aláírások sorrendje a Fidesz-KDNP-s jelölt és Lévai ajánlóívein.

Mivel Lévai csupán 505 ajánlást adott le, 27 pedig ezzel érvénytelenné vált, nem jött össze a szükséges 500 ajánlás, ezért Lévai nem lehet képviselőjelölt.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.