Nem indulhat Lévai Katalin Zuglóban, mert kiszúrták, hogy megegyeznek az aláírásai a fideszes jelölt aláírásaival

Nem lehet jelölt Lévai Katalin Zuglóban, miután a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét - írja az Index. A volt szocialista miniszter (aki jelenleg a Lendülettel Magyarországért párt politikusa) ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és sok esetben teljes volt az egyezőség. A választási iroda megállapította, hogy Lévai ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein.

Lévai egyébként korábban maga jelezte a helyi választási irodánál, hogy nézzék át az ajánlásokat, mert manipulációra gyanakszik. Páldául többször írtak alá neki fideszes önkormányzati képviselők.

A választási iroda most szúrópróbaszerűen ellenőrizte a jelölőszervezetek ajánlóíveit, és összevetették Lévai aláírásaival. Végül arra jutottak, hogy 27 esetben tételesen megegyezik az aláírások sorrendje a Fidesz-KDNP-s jelölt és Lévai ajánlóívein.

Mivel Lévai csupán 505 ajánlást adott le, 27 pedig ezzel érvénytelenné vált, nem jött össze a szükséges 500 ajánlás, ezért Lévai nem lehet képviselőjelölt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.