106 körzetben indulnak, egy volt szocialista miniszter a vezetőjük, és valahonnan lesz pénzük felmérésekre

politika
2018 február 06., 16:51

Mind a 106 körzetben el akar indulni a Lendülettel Magyarországért, írja a hvg.hu.

A MICSODA???

A váratlanul burjánzó „„„„ellenzéki”””” szervezetek közül ez egy különösen izgalmas kezdeményezés, mert az élén Lévai Katalin volt szocialista miniszter és EP-képviselő áll.

Ő maga el is indul, Zuglóban, 

abban a körzetben, ahol 2014-ben a szocialista Tóth Csaba nyert.

A „párt” tagja még többek között Móricz Eszter volt szocialista politikus, akit tavaly kizártak a pártból, korábban pedig a Fidesz mellett állt ki a kvótanépszavazás alatt.

Bemutatták azt a jelöltet is, aki Kunhalmi Ágnes körzetében, a 18. kerületben indul, ő  Földényi György, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke. (Kunhalmi 2014-ben kevesebb mint 60 szavazattal kapott ki.)

Sőt! A párt közvéleménykutatásokat is fog végezni, hogy kiderüljön, kik az esélyes jelöltek különböző körzetekben.

Hogy eddig erre egyetlen ellenzéki pártnak sem volt anyagi lehetősége, és a Közös Ország Mozgalomnak is csak néhány körzetben jött össze hozzá elég pénz?

Ez a Lendülettel Magyarországértnak nem probléma, a hvg.hu-nak azt mondták, „közösségi finanszírozásból” remélhetőleg jut majd erre. És ha azt látják, 10-15 százalékkal le vannak maradva, vissza fognak lépni.

A hvg.hu kérdésére, hogy ezzel nem a többi baloldali ellenzéki párt esélyeit csökkentik-e véletlenül, Móricz azt mondta:

„Nem indulunk senki ellen, esélyt szeretnénk adni a választóknak. Legyen elég az acsarkodásból, azzal nem lehet előre jutni.”

Lévai Katalin nemrég még a V18 csoport tagja volt, ami arra bíztatja az embereket, hogy menjenek el szavazni, de felfüggesztette a tagságát. Hétfőn reggel Lévai a Mokkában beszélt pártjáról:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.