Dárdai középső fia is német válogatott lesz

futball
2018 március 17., 13:02

Dárdai Pál három fia közül kettő is német válogatott lesz nemsokára. A legidősebb, az apja által edzett berlini Herthában játszó 18 éves Pál (Palkó néven különöztetik meg az apjától) már többszörös német utánpótlásválogatott, éppen a válogatottban sérült meg, és hagy ki pár hetet. 

A 16 éves Márton most kapott meghívót, pedig apja elmondása szerint még nem kettős állampolgár, bár folyamatban van már az ügy. 

Dárdai 3. fia, Bence 12 éves. szintén focizik, testvéreihez hasonlóan a Herthában. 

Dárdai korábban azt mondta nyilatkozta a fiairól, hogy az ő döntésük, melyik válogatottat választják. 

„Palkót korábban hívták Magyarországról, de – nem akarok senkit sem megbántani – visszaesés lett volna neki, ha kimarad a német edzésekből. A fia­im hamarosan felnőtt emberek lesznek, ők döntik el, melyik válogatottat választják. Nekik Magyarország a Balaton, egy kicsit Pécs és a disznóvágás. Viszont Berlinben vannak a haver­jaik, az életük, ezt szokták meg, nekik ez a normális.” 

Dárdai egyébkéént tegnap ünnepelte 42. születésnapját.

link Forrás

(via nso)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.