Katy Perry egy tévéműsorban váratlanul megcsókolt egy 19 éves fiút, aki csókszűz volt, szexuális zaklatással vádolták sokan, de a fiú nem érzi úgy, hogy áldozat lenne

Média
2018 március 17., 12:30
comments 433

Miközben Magyarország a nem rá szavazókat testületileg bosszúállással fenyegető Orbán miniszterelnök-tábornokkal foglalkozott, Amerikában napok óta egy furcsa szexuális zaklatási vagy nemzaklatási ügy tartja lázban a nagyközönséget. 

Az alapsztori annyi, hogy Katy Perry popsztár és ez esetben zsűritag az American Idol című zenés teheségkutató egyik adásában - amihez titokzatos okból Tóth Gabinak maszkírozták - váratlanul szájon csókolt egy 19 éves férfi versenyzőt, aki épp előtte vallotta be, hogy még sohasem csókolózott életében.

Nem akármilyen adás volt ez: az American Idol 15 éven át futott a Foxon, idén viszont az ABC vette meg a jogokat, akik nagyot akartak gurítani. A műsorovezető, Ryan Seacrest maradt, de új a zsűri - Perry mellett Lionel Richie és Luke Bryan ülnek a pódiumon. Az egyébként már októberben lefogatott csók az ABC debütáló műsor nyitó dupla epizódjából való. A tehetségkutató tévéshowknak ez az a szakasza, amikor a bénákon és bikicsunájozó szerencsétleneken lehet röhögni. A 19 éves, Oklahoma államból érkezett, saját bevallása szerint konzervatív-vallásos közértpénztáros Benjamin Glaze-t is a bénák közé sorolták a jelek szerint, ki is esett azonnal.

A fiú saját dallal jelentkezett. A színpadra lépve eléggé elfogódottan viselkedett, majd miután azt mondta, hogy azért szeret pénztároskodni, mert így sok helyes lánnyal találkozhat, egy kérdésre elárulta, hogy még sosem csókolózott lánnyal életében. Mivel még sosem élt kapcsolatban, márpedig ő csak akkor fog csókolózni. Katy Perry erre odahívta magához, évődni kezdett vele egy arcpuszi végett, majd puszilkodás közben egyszer csak ráfordult, és hirtelen szájon csókolta a fiút, majd a karjait az égnek lökve megünnepelte az akciót.

link Forrás

Glaze az adás után azt nyilatkozta, hogy kissé kényelmetlenül érezte magát, amikor megcsókolták, mert ő azt akarta, hogy az első csókja különleges alkalom legyen. “Konzervatív családban nőttem fel, ezért egyből kényelmetlenül éreztem magam.

Nem meglepő, hogy ezek után többen is szexuális zaklatással és a metoo mozgalom meg nem értésével vádolták az énekesnőt és a tévécsatornát.

Maga Glaze később viszont azt írta az Instagramján, hogy 

  • nem tiltakozik a csók miatt
  • sok, az ügyben megjelent cikk nem pontosan adja vissza az igazi álláspontját
  • nem gondolja azt, hogy Perry szexuálisan zaklatta volna
  • de tényleg kényelmetlenül érezte magát abban a pillanatban, mert korábban sosem csókolózott és nem számított a dologra

És miközben az ügyről ádáz vita folyik a közösségi médiában, az embert azért nem hagyja nyugodni, hogy ez az egész talán csak a felek által jóelőre elpróbált promó volt a műsornak. Ettől mondjuk nem lesz álvita az, hogy ha ugyanez durvának számított volna fordított felállásban, akkor miért nem annyira durva, vagy éppen miért az, ha egy nő rohan le így egy férfit.

Szerinted?



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.