Végül tényleg Zalaszentgróton lép fel a Zalegerszegről politikai okból kicenzúrázott Alföldi Róbert

POLITIKA
2018 március 17., 10:11
comments 213

Eddig csak sejteni lehetett, most már biztos, hogy a Zalaegerszegről politikai okokból kicenzúrázott Alföldi Róbert mégis fellép a megyében márciusban. A színész-rendező-színigazgatóval Veiszer Alinda fog beszélgetni a zalaszentgróti művelődési központban március 24-én. 

A sztori azzal indult, hogy Alföldit hosszas egyeztetés után leszerződtették arra, hogy márcuis 22-én lépjen fel az Egerszegi Páholy című kulturális műsorsorozatban. Ez egy olyan színpadi beszélgetést jelentett volna, amiben a meghívott művész először társalog, majd a műsor második részében előad valamit. A szervezők előre kikötötték, hogy politikáról nem eshet szó, amit Alföldi elfogadott. 

A műsort azonban - alig küldték el a szerződést a fellépőnek - váratlanul lemondták, látványosan mondvacsinált, később konkrétan hazugságnak bizonyult indokokkal. Hogy nemsokára kiderüljön: Alföldi fellépését Vigh László, a körzet fideszes országgygűlési képviselője tiltotta le Balaicz Zoltán polgármesternél. 

A cenzúra - és a megfélemíltés - légköre annyira erős a településen, hogy pár nappal később kiderült: hiába akarták helyi civilek mégis megrendezni az előadást, senki magánszereplő nem mert nekik termet bérbe adni ilyen célra.

link Forrás

Ezek után felmerült, hogy mégis rendeznének Zalában beszélgetést az eredeti időpont táján, de nem a megyeszékhelyen, hanem Zalaszentgróton. Most lett biztos, hogy az eseményt tényleg megrendezik, és tényleg ott, méghozzá két nappal a meghiusult egerszegi esemény tervezett időpontja után. Az esemény fb-oldaláról kiderül, hogy ezúttal már nem fognak tabunak számítani a közéleti témák sem. A megoldás kulcsa az, hogy Szentgrótnak ellenzéki, MSZP-sből lett DK-s polgármestere van Baracskai József személyében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.