A dél-koreai külügyminiszter állítja, hogy Kim Dzsong Un szavát adta az atomfegyvermentesítésre

Kang Kjung Va dél-koreai külügyminiszter a  CBS amerikai televíziónak adott vasárnapi interjújában beszélt arról, hogy Kim Dzsong Un legutóbbi ígéretét komolyan kell venni, illetve szavainak „különösen nagy nyomatékot ad", hogy korábban soha nem nyilatkozott így. 

A CBS televízió Szemben a nemzettel című politikai vitaműsorában megszólaló külügyminiszter asszony hangsúlyozta, hogy Kim Dzsong Un és Donald Trump várható találkozója „történelmi jelentőségű kötelezettségvállalás” az észak-koreai vezető részéről. Hangsúlyozta annak jelentőségét is, hogy Kim Dzsong Un személyesen részt vesz az áprilisra tervezett, harmadik Korea-közi egyeztetésen, amelyre a két Koreát elválasztó demarkációs vonaltól délre, dél-koreai területen kerül sor. „Maga az a tény, hogy Kim Dzsong Un délre utazik, önmagában is nagyon jelentős” – fogalmazott Kang Kjung Va.

Kang Kjung Va dél-koreai külügyminiszter nyilatkozik a sajtónak a vietnami fõvárosban, Hanoiban 2018. március 9-én.Fotó: Hau Dinh/MTI/MTVA

A dél-koreai politikus szerint a nemzetközi közösséget is „egészen meglepte”, hogy az amerikai elnök ilyen gyorsan elfogadta az észak-koreai vezető invitálását a tárgyalásokra. „Rendkívül bátor döntés volt ez Trump elnök részéről” – mondta az interjúban Kang Kjung Va. Mint mondta: Washington határozott és erőteljes nyomásgyakorlása Észak-Koreára, a Phenjanra kivetett széleskörű gazdasági szankciók késztethették Phenjant, hogy tárgyalóasztalhoz üljön.

A külügyminiszter leszögezte: „mi úgy gondoljuk, hogy az észak-koreai vezető most leltárt készít... és megadjuk neki a szükséges időt, hogy nyilvános üzeneteket fogalmazzon meg”. Ugyanakkor azt is közölte, hogy a párbeszédért Szöul szerint „nem jár jutalom”. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.