Jobbikosnak álcázott fidelitasosok terjesztettek gyurcsányista propagandát

POLITIKA
2018 március 18., 15:22
comments 394

Szávay István, a Jobbik képviselője arról ír, hogy bizonyítékai vannak arról, hogy magukat jobbikosnak kiadó emberek a határon túli magyarokat gyalázó kommenteket írtak jobbikos csoportokba, sokszor Gyurcsány Ferenc érveit felhasználva. 

A jelenségről felháborodott cikket írt a Magyar Idők, mintha a kommentek valódiak lettek volna. A cikk megjelenése után a posztokat letörölték maguk után a kommentelők, így nem lehetett utólag ellenőrizni, hogy kik voltak. Szávay szerint viszont egyértelmű, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének aktivistái lehettek az elkövetők.

Szávay megszerezte azt a posztot, amit egy fideszes csoportban rakott ki a Fidelitas egyik aktivistája, aki szerinte a műveletre kiadta a parancsot. Ez a poszt így néz ki:

Így indult a megtévesztő művelet.
photo_camera Így indult a megtévesztő művelet.

A Jobbik vizsgálja, hogy kiket tudnak feljelenteni az ügyben. (merce.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.