Közleményben magyarázza a külügy Szijjártó Soros-ösztöndíját

POLITIKA
2018 március 18., 13:02

Közleményben reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium "A kis Szijjártó Péter (képünkön) 1995-ben fogta magát, és jelentkezett a Soros Alapítvány pályázatára" című cikkünk állításaira.

"Ez 23 évvel ezelőtt történt, Szijjártó Péter 17 éves volt, Soros György pedig akkor még nem akarta illegális bevándorlókkal elárasztani Európát" - írták.

Szijjártó Péter a Kisalföld 1996. január 24-i számában megjelent cikkben beszél féléves, amerikai középiskolai ösztöndíjáról, amit a Soros Alapítványtól nyert el. "Szorongás nélkül vágtam neki az útnak, úgy gondoltam, a Soros Alapítványban nyugodtan megbízhatok" - nyilatkozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.