A kis Szijjártó Péter (képünkön) 1995-ben fogta magát, és jelentkezett a Soros Alapítvány pályázatára

történelem
2018 március 18., 8:59
comments 557

Egy twitterező ismerősének édesanyja gondosan megőrzött egy győri újságot, ami fia születésének napján jelent meg. Akkor még nem sejthette, hogy a lapban egy győri gimnazistával közölt interjú bő húsz év múlva micsoda kortörténeti lelet lesz. Pedig az lett, mert a szóban forgó gimnazista most már évek óta Magyarország külügyminisztere.

Szijjártó Péter, a győri Czuczor Gergely Bencés gimnázium harmadikos tanulója 1995-ben fogta magát, és jelentkezett a Soros Alapítvány pályázatára. A pályázaton 1500 jelentkező közül választották ki azt a tucatnyi szerencsés magyar tanulót, akik aztán az alapítvány támogatásával egy fél évet az Egyesült Államokban tölthettek.

"Szorongás nélkül vágtam neki az útnak, úgy gondoltam, a Soros Alapítványban nyugodtan megbízhatok" - nyilatkozta erről Szijjártó, aki saját bevallása szerint a repülőjegy, a biztosítás és az ösztöndíj mellé még heti 75 dollár zsebpénzt is kapott a Magyarországot négerekkel elárasztani akaró milliárdostól.

A kis Péter ebben az interjújában sajnos még csak a legelső élményeit mesélte el a nagy távolságokról, meg arról, hogy az amerikai gimnazisták életében milyen meghatározó a sport. Ha valaki megtalálná az egy héttel későbbi lapszámot a leendő külügyminiszter további ohiói kalandjairól, kérem ossza meg az ország kíváncsi közvéleményével!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt