Romario Rio kormányzója lenne

Romario, a Barcelona és a brazil válogatott egykori sztárja a brazil szenátus a futballkorrupciót vizsgáló bizottságának ülésén. Most Rio állam kormányzója lenne.Fotó: Eraldo Peres/AP

Rio de Janeiro állam kormányzója lenne Romario de Souza, aki keresztnevén lett világsztár - és világbajnok - focista. Az 1994-es vébén győztes Romario elindul az októberi választáson az erőszakhullám sújtotta államban.

"Ezekben a kaotikus időkben változásra van szükség. Sürgős a változás. Rióban mindig is voltak közbiztonsági problémák, de még sose volt ilyen rossz" - mondta jelöltsége bejelentésekor szombaton.

Romario a centrista Podemos jelöltjeként indul.

A már 52 éves Romario már régebben politikusnak állt, a szenátus tagja, szenátorként pedig még hírnevet is szerzett magának a futballkorrupció elleni harcával. Ennek ellenére nem próbálja magát tapasztalt jelöltnek beállítani. "Nincs vezetői tapasztalatom. Ha Isten akaratából nyernék, ez lenne az első alkalmam bizonyítani, hogy mit tanultam az életben" - mondta.

Romario ellen amúgy jelenleg nyomozás folyik, a gyanú szerint elrejtette vagyonát hitelezői elől, hogy ne kelljen megfizetni adósságát. Ő maga tagadja a vádakat. (Via BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.