Romario Rio kormányzója lenne

2018 március 18., vasárnap 11:02
Romario, a Barcelona és a brazil válogatott egykori sztárja a brazil szenátus a futballkorrupciót vizsgáló bizottságának ülésén. Most Rio állam kormányzója lenne. Fotó: Eraldo Peres/AP

Rio de Janeiro állam kormányzója lenne Romario de Souza, aki keresztnevén lett világsztár - és világbajnok - focista. Az 1994-es vébén győztes Romario elindul az októberi választáson az erőszakhullám sújtotta államban.

"Ezekben a kaotikus időkben változásra van szükség. Sürgős a változás. Rióban mindig is voltak közbiztonsági problémák, de még sose volt ilyen rossz" - mondta jelöltsége bejelentésekor szombaton.

Romario a centrista Podemos jelöltjeként indul.

A már 52 éves Romario már régebben politikusnak állt, a szenátus tagja, szenátorként pedig még hírnevet is szerzett magának a futballkorrupció elleni harcával. Ennek ellenére nem próbálja magát tapasztalt jelöltnek beállítani. "Nincs vezetői tapasztalatom. Ha Isten akaratából nyernék, ez lenne az első alkalmam bizonyítani, hogy mit tanultam az életben" - mondta.

Romario ellen amúgy jelenleg nyomozás folyik, a gyanú szerint elrejtette vagyonát hitelezői elől, hogy ne kelljen megfizetni adósságát. Ő maga tagadja a vádakat. (Via BBC)