10 jelölt csalhatott egy szegedi választókerületben

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A városi szeged.hu-nak illetve a Szeged TV-nek a helyi választási irodánál dolgozó Kocsis Zsolt beszélt arról, hogy két tucat jelölőszervezet által leadott ívek közül tíznél találtak szabálytalanságokat a munkatársak a városi 1. számú választási kerületben. 

A helyi irodánál  - ahol online és személyesen is lehet tájékoztatást kérni arról, hogy ki hol írt alá -  többen jelezték a városiak közül, hogy olyan pártok ívein is szerepelnek a neveik, akiknek ők nem írtak alá - ezt követően indult a vizsgálat, amelyet követően átadták az eseteket a helyi választási bizottságnak. 

„A választási irodának annyi volt a dolga, hogy az érintett ajánlóíveket, ajánlásokat a választási bizottság elé terjessze, a választási bizottság pedig úgy döntött, hogy megteszi a szükséges lépéseket” - mondta el a tévé kamerája előtt Kocsis, hozzátéve, hogy a bizottság tagjai a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon tettek feljelentést, választás rendje elleni bűncselekmény miatt. 

Konkrét pártokról Kocsis, mivel folyamatban van az eljárás, nem beszélt. A megyei rendőr-főkapitányság egyelőre nem reagált érdemben a városi médiumok megkeresésére, ezt majd csak az országos kapitánysággal történt egyeztetés után teszik meg. 

Sorozatban derülnek ki a kamupártokhoz köthető választási csalások országszerte. (Szeged TV)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.