10 jelölt csalhatott egy szegedi választókerületben

2018 március 19., hétfő 20:51
128
Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A városi szeged.hu-nak illetve a Szeged TV-nek a helyi választási irodánál dolgozó Kocsis Zsolt beszélt arról, hogy két tucat jelölőszervezet által leadott ívek közül tíznél találtak szabálytalanságokat a munkatársak a városi 1. számú választási kerületben. 

A helyi irodánál  - ahol online és személyesen is lehet tájékoztatást kérni arról, hogy ki hol írt alá -  többen jelezték a városiak közül, hogy olyan pártok ívein is szerepelnek a neveik, akiknek ők nem írtak alá - ezt követően indult a vizsgálat, amelyet követően átadták az eseteket a helyi választási bizottságnak. 

„A választási irodának annyi volt a dolga, hogy az érintett ajánlóíveket, ajánlásokat a választási bizottság elé terjessze, a választási bizottság pedig úgy döntött, hogy megteszi a szükséges lépéseket” - mondta el a tévé kamerája előtt Kocsis, hozzátéve, hogy a bizottság tagjai a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon tettek feljelentést, választás rendje elleni bűncselekmény miatt. 

Konkrét pártokról Kocsis, mivel folyamatban van az eljárás, nem beszélt. A megyei rendőr-főkapitányság egyelőre nem reagált érdemben a városi médiumok megkeresésére, ezt majd csak az országos kapitánysággal történt egyeztetés után teszik meg. 

Sorozatban derülnek ki a kamupártokhoz köthető választási csalások országszerte. (Szeged TV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt