23 párt élt vissza halottak adataival Csepelen

2018 március 19., hétfő 19:44
302
A Fidesz Németh Szilárdot indítja a 17. OEVK-ban Fotó: botost/444.hu

A 24.hu szerint az eddigi legsúlyosabb csalássorozatra derülhetett fény a budapesti 17. egyéni választókerületben, azaz Soroksáron és Csepelen, ahol a helyi választási bizottság a nyilvántartásban vett 45 párt közül 23 esetében észlelt szabálytalanságokat. 

A bizottság 16 jelöltet elutasított, 8 végül magától visszalépett, 22 nevezését fogadták el érvényesnek. Az MSZP helyi politikusa, Bangóné Borbély Ildikó kérte ki a teljes dokumentációt a bizottságtól. Az derült ki, hogy 

23 párt ívein talált a bizottság elhunyt személytől származó ajánlásokat, 

emiatt pedig feljelentést tesznek a budapesti rendőrkapitányságon, a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával. Bangóné szerint már az első betekintés után gyanús volt, hogy 

„a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ajánlási ívein szereplők adataival.”

Jobbra Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselõ a parlamentben Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ebben a választókerületben a Fidesz alelnöke száll versenybe az együttes Szabó Szabolccsal és Bangóné Borbély Ildikóval is. 

Eddig Monoron, Újpesten, Erzsébetvárosban és Zuglóban derült ki, hogy tömeges csalások történtek, de számos további gyanús eset is adódott már. Van ahol megkétszereződött az indulók száma, Hajdúszoboszlón például összesen 53 jelölt tervezett indulni. és még három hét hátra van a választásokig. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt