23 párt élt vissza halottak adataival Csepelen

bűnügy
2018 március 19., 19:44
comments 292
photo_camera A Fidesz Németh Szilárdot indítja a 17. OEVK-ban Fotó: botost/444.hu

A 24.hu szerint az eddigi legsúlyosabb csalássorozatra derülhetett fény a budapesti 17. egyéni választókerületben, azaz Soroksáron és Csepelen, ahol a helyi választási bizottság a nyilvántartásban vett 45 párt közül 23 esetében észlelt szabálytalanságokat. 

A bizottság 16 jelöltet elutasított, 8 végül magától visszalépett, 22 nevezését fogadták el érvényesnek. Az MSZP helyi politikusa, Bangóné Borbély Ildikó kérte ki a teljes dokumentációt a bizottságtól. Az derült ki, hogy 

23 párt ívein talált a bizottság elhunyt személytől származó ajánlásokat, 

emiatt pedig feljelentést tesznek a budapesti rendőrkapitányságon, a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával. Bangóné szerint már az első betekintés után gyanús volt, hogy 

„a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ajánlási ívein szereplők adataival.”

Jobbra Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselõ a parlamentben
photo_camera Jobbra Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselõ a parlamentben Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ebben a választókerületben a Fidesz alelnöke száll versenybe az együttes Szabó Szabolccsal és Bangóné Borbély Ildikóval is. 

Eddig Monoron, Újpesten, Erzsébetvárosban és Zuglóban derült ki, hogy tömeges csalások történtek, de számos további gyanús eset is adódott már. Van ahol megkétszereződött az indulók száma, Hajdúszoboszlón például összesen 53 jelölt tervezett indulni. és még három hét hátra van a választásokig. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.