Elindul New York kormányzói posztjáért a Szex és New York sztárja, Cynthia Nixon

2018 március 19., hétfő 18:11
141

Cynthia Nixon - az HBO sorozatából ismert nevén Miranda Hobbes - hétfőn bejelentette, hogy elindul Andrew Cuomo ellen a New York-i kormányzóválasztáson. 

Az 51 éves színésznő a Twitterén, egy rövid videóklippen keresztül jelentette be a hírt, amit már hetek, sőt hónapok óta pletykáltak az amerikai politika világában. 

Ez azt jelenti, hogy a 2011 óta hivatalban lévő Cuomo párton belüli ellenfelet kap, hiszen ő is a Demokrata Párt színeiben szerzett mandátumot. 

Nixon, aki nincs családi rokonságban az egykori elnökkel, nyíltan vállalja homoszexualitását, 2012 óta él házasságban Christine Marinonival, aki pedig a jelenlegi polgármester, Bill de Blasio mellett dolgozott egészen egy hónappal ezelőttig.

A Siena College által készített előzetes felmérés szerint Cuomo 66 százalékos, Nixon csak 19 százalékos népszerűséggel bír, de a felmérés még a bejelentés és természetesen a kampány előtt készült. A kormányzó egyelőre népszerűbbnek látszik republikánus kihívóinál is.

Nixon lehetne az első női kormányzója New York államnak. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt