Elindul New York kormányzói posztjáért a Szex és New York sztárja, Cynthia Nixon

külföld
2018 március 19., 18:11
comments 123

Cynthia Nixon - az HBO sorozatából ismert nevén Miranda Hobbes - hétfőn bejelentette, hogy elindul Andrew Cuomo ellen a New York-i kormányzóválasztáson. 

Az 51 éves színésznő a Twitterén, egy rövid videóklippen keresztül jelentette be a hírt, amit már hetek, sőt hónapok óta pletykáltak az amerikai politika világában. 

link Forrás

Ez azt jelenti, hogy a 2011 óta hivatalban lévő Cuomo párton belüli ellenfelet kap, hiszen ő is a Demokrata Párt színeiben szerzett mandátumot. 

Nixon, aki nincs családi rokonságban az egykori elnökkel, nyíltan vállalja homoszexualitását, 2012 óta él házasságban Christine Marinonival, aki pedig a jelenlegi polgármester, Bill de Blasio mellett dolgozott egészen egy hónappal ezelőttig.

A Siena College által készített előzetes felmérés szerint Cuomo 66 százalékos, Nixon csak 19 százalékos népszerűséggel bír, de a felmérés még a bejelentés és természetesen a kampány előtt készült. A kormányzó egyelőre népszerűbbnek látszik republikánus kihívóinál is.

Nixon lehetne az első női kormányzója New York államnak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.