Elindul New York kormányzói posztjáért a Szex és New York sztárja, Cynthia Nixon

Cynthia Nixon - az HBO sorozatából ismert nevén Miranda Hobbes - hétfőn bejelentette, hogy elindul Andrew Cuomo ellen a New York-i kormányzóválasztáson. 

Az 51 éves színésznő a Twitterén, egy rövid videóklippen keresztül jelentette be a hírt, amit már hetek, sőt hónapok óta pletykáltak az amerikai politika világában. 

Ez azt jelenti, hogy a 2011 óta hivatalban lévő Cuomo párton belüli ellenfelet kap, hiszen ő is a Demokrata Párt színeiben szerzett mandátumot. 

Nixon, aki nincs családi rokonságban az egykori elnökkel, nyíltan vállalja homoszexualitását, 2012 óta él házasságban Christine Marinonival, aki pedig a jelenlegi polgármester, Bill de Blasio mellett dolgozott egészen egy hónappal ezelőttig.

A Siena College által készített előzetes felmérés szerint Cuomo 66 százalékos, Nixon csak 19 százalékos népszerűséggel bír, de a felmérés még a bejelentés és természetesen a kampány előtt készült. A kormányzó egyelőre népszerűbbnek látszik republikánus kihívóinál is.

Nixon lehetne az első női kormányzója New York államnak. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.