Elindul New York kormányzói posztjáért a Szex és New York sztárja, Cynthia Nixon

Cynthia Nixon - az HBO sorozatából ismert nevén Miranda Hobbes - hétfőn bejelentette, hogy elindul Andrew Cuomo ellen a New York-i kormányzóválasztáson. 

Az 51 éves színésznő a Twitterén, egy rövid videóklippen keresztül jelentette be a hírt, amit már hetek, sőt hónapok óta pletykáltak az amerikai politika világában. 

Ez azt jelenti, hogy a 2011 óta hivatalban lévő Cuomo párton belüli ellenfelet kap, hiszen ő is a Demokrata Párt színeiben szerzett mandátumot. 

Nixon, aki nincs családi rokonságban az egykori elnökkel, nyíltan vállalja homoszexualitását, 2012 óta él házasságban Christine Marinonival, aki pedig a jelenlegi polgármester, Bill de Blasio mellett dolgozott egészen egy hónappal ezelőttig.

A Siena College által készített előzetes felmérés szerint Cuomo 66 százalékos, Nixon csak 19 százalékos népszerűséggel bír, de a felmérés még a bejelentés és természetesen a kampány előtt készült. A kormányzó egyelőre népszerűbbnek látszik republikánus kihívóinál is.

Nixon lehetne az első női kormányzója New York államnak. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.