Kim Dzsongun a szavát adta, hogy kész leszerelni atomfegyvereit

Kang Kjungva dél-koreai külügyminiszter állítása szerint Kim Dzsongun szavát adta, hogy kész leszerelni atomfegyvereit. Dél-Korea folyamatos egyeztetésekben van Észak-Koreával a két ország, illetve Észak-Korea és az Egyesült Államok csúcstalálkozójáról.

Kang állítása szerint Dél-Korea azt kérte az északiaktól, hogy "egyértelmű szavakkal fejezzék ki elkötelezettségüket a leszerelés mellett". Állítása szerint Kim megüzente neki, hogy valóban kész erre. "A szavát adta, ez az első alkalom, hogy ő beszélt erről" - mondta a CBS-nek.

A két Korea áprilisra, illetve Kim és Trump májusra tervezett csúcstalálkozóját Finnországban készítik elő amerikai, illetve észak- és dél-koreai diplomaták. A jelentések szerint az észak-koreai küldöttség vezetőjével, az északi külügyminisztérium észak-amerikai részlegét vezető Csoj Kangillel Kathleen Stephens, egy visszavonult amerikai diplomata egyeztet. (Via The Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.