Ukrajna szankciókat sürget Gerhard Schröder ellen

POLITIKA
2018 március 19., 13:35
comments 27

Az ukrán külügyminiszter, Pavlo Klimkin azt kéri az EU-tól, alkalmazzon szankciókat az egykori német kancellár, az orosz érdekekért lobbizó Gerhard Schröder ellen - írja a Politico.

Klimkin erről a német Bildnek beszélt vasárnap, azután, hogy a Wall Street Journal cikket közölt Schröderről, melyben Putyin egyik legfontosabb oligarchájaként hivatkoznak rá, és azt írják, hiba, hogy megúszta a szankciókat.

Gerhard Schröder azután került össztűz alá, hogy az egykori kancellárt választották meg a Rosznyefty állami többségű olajvállalat igazgatótanácsának élére, ezt még Angela Merkel is szóvá tette, és jelezte, nem tartja helyesnek. Schröder a Kremllel is túl szoros kapcsolatot ápol.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.