Arany vécékeféket és bilincset vitt Matolcsy fiának házához Juhász Péter

politika
2018 március 20., 09:41
comments 169

Ma reggel írta meg a 24.hu, hogy Matolcsy György jegybankelnök idősebb fia, Máté is ugyanúgy vett impozáns lakást, mint a fiatalabb Ádám: a cégén keresztül bonyolított vásárlást Matolcsy György unokatestvérének bankja hitelezte meg. A rezidencia mintegy 200 méterre található Matolcsy Ádám rózsadombi luxusvillájától, amiben a lap szerint a jegybankelnök lakik.

Matolcsy Máté cége, a Mém Műhely Kft. annak ellenére kapott 90 milliós hitelt a Növekedési Hitel Banktól, hogy a bevétele 7 millió, az eredménye pedig nulla forint körül mozgott mozgott az utóbbi években. 

A jegybank nem adott érdemi választ a 24.hu kérdéseire, miszerint

  • nem érzi-e visszásnak az elnök, hogy mindkét fia cégét hitellel segítette az unokatestvérének a bankja, amely jócskán részesült az MNB növekedési hitelprogramjából, 
  • ő tudott-e ezekről az ügyletekről, 
  • illetve segítette-e anyagilag vagy más módon fiait, hogy érdekeltségeikhez kerüljön a két ingatlan.

Juhász Péter gyorsan a helyszínre sietett, és két szimbólumot vitt magával. Egyrészt arany vécékeféket, ami akkor vált jelképpé, amikor a Janukovics ukrán elnök bukása utána a palotájába berontó nép rátalált az arany budira. Az Együtt elnöke ezen felül bilincset is lobogtatott a Matolcsy-villánál, aminek a jelentését talán nem kell magyarázni.

link Forrás

A DK sem félt nagyot mondani: közleményükben azt ajánlják Matolcsynak, „szedje össze a cuccait, mert három hét múlva költözni fog. A DK már a kormányváltás utáni első 12 órában zár alá fogja venni a két, összesen 600 millió forintot érő luxusingatlant, amelyek értéke a Nemzeti Kárpótlási Alapba fog kerülni. Van egy jó hírünk is Matolcsynak: ezek után is egy impozáns, nagy alapterületű épületbe költözhet, ahol őrök és rácsok ügyelnek majd a biztonságára - valamely szigorúan őrzött büntetés-végrehajtási intézetben.”

Az MSZP-Párbeszéd már az előző villa felfedezése után lemondásra szólította fel a jegybankelnököt, az LMP-s Vágó Gábor pedig a földre firkált a háza előtt.

photo_camera Fotó: Vágó Gábor / Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.