Büszkélkedés helyett inkább titkolja a kormány, hogy hány stadiont épített az elmúlt nyolc évben

"Mennyi stadion és sportlétesítmény épült Magyarországon 2010 és 2018 között hazai vagy uniós forrásból?" - kérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól az LMP-s Demeter Márta. A képviselő tizenegy kérdést intézett a sportfejlesztésekről a tárcának, többek közt arra is kíváncsi volt, hogy

„milyen szempontok alapján választották ki stadionok vagy sportlétesítmények építésének helyszíneit?”

Demeter kérdésére Fónagy János államtitkár válaszolt, 

de táblázatok és számok helyett, csak mismásolásra futotta. 

„A sportlétesítmények fejlesztése, ezáltal a verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú létesítmény-feltétetek biztosítása nemcsak nemzeti sportsikerekben mutatkozhat meg, hanem jelentősége van a magyar társadalom egészségének megőrzésében, az egészséges életmódra nevelésben is”, írta Fónagy. 

Majd hozzátette: 

„a vidéki sportélet létesítmény-feltételeinek javítása révén a kormány célja a vidéki lakosság életminőségének jobbítása, felpezsdítése az élet mind több területén, nemcsak a versenyszerű sportolás, de a szórakozás, az egészség-megóvás, a jövő nemzedékének egészségtudatos nevelése révén is.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.