Büszkélkedés helyett inkább titkolja a kormány, hogy hány stadiont épített az elmúlt nyolc évben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Mennyi stadion és sportlétesítmény épült Magyarországon 2010 és 2018 között hazai vagy uniós forrásból?" - kérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól az LMP-s Demeter Márta. A képviselő tizenegy kérdést intézett a sportfejlesztésekről a tárcának, többek közt arra is kíváncsi volt, hogy

„milyen szempontok alapján választották ki stadionok vagy sportlétesítmények építésének helyszíneit?”

Demeter kérdésére Fónagy János államtitkár válaszolt, 

de táblázatok és számok helyett, csak mismásolásra futotta. 

„A sportlétesítmények fejlesztése, ezáltal a verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú létesítmény-feltétetek biztosítása nemcsak nemzeti sportsikerekben mutatkozhat meg, hanem jelentősége van a magyar társadalom egészségének megőrzésében, az egészséges életmódra nevelésben is”, írta Fónagy. 

Majd hozzátette: 

„a vidéki sportélet létesítmény-feltételeinek javítása révén a kormány célja a vidéki lakosság életminőségének jobbítása, felpezsdítése az élet mind több területén, nemcsak a versenyszerű sportolás, de a szórakozás, az egészség-megóvás, a jövő nemzedékének egészségtudatos nevelése révén is.”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.