Büszkélkedés helyett inkább titkolja a kormány, hogy hány stadiont épített az elmúlt nyolc évben

sport
2018 március 20., 18:21
comments 101

"Mennyi stadion és sportlétesítmény épült Magyarországon 2010 és 2018 között hazai vagy uniós forrásból?" - kérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól az LMP-s Demeter Márta. A képviselő tizenegy kérdést intézett a sportfejlesztésekről a tárcának, többek közt arra is kíváncsi volt, hogy

„milyen szempontok alapján választották ki stadionok vagy sportlétesítmények építésének helyszíneit?”

Demeter kérdésére Fónagy János államtitkár válaszolt, 

de táblázatok és számok helyett, csak mismásolásra futotta. 

„A sportlétesítmények fejlesztése, ezáltal a verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú létesítmény-feltétetek biztosítása nemcsak nemzeti sportsikerekben mutatkozhat meg, hanem jelentősége van a magyar társadalom egészségének megőrzésében, az egészséges életmódra nevelésben is”, írta Fónagy. 

Majd hozzátette: 

„a vidéki sportélet létesítmény-feltételeinek javítása révén a kormány célja a vidéki lakosság életminőségének jobbítása, felpezsdítése az élet mind több területén, nemcsak a versenyszerű sportolás, de a szórakozás, az egészség-megóvás, a jövő nemzedékének egészségtudatos nevelése révén is.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.