Kitiltották a mesekört a balassagyarmati börtönből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A keddi nappal kitiltották a Mesekört, így az egyik utolsó civil szervezeteta Balassagyarmati Fegyház és Börtönből, közölte a Tévelygőkért Alapítvány. A Feldmár András és Büky Dorottya által 2011-ben létrehozott programot megvalósító alapítvány korábban a Norvég Civil Alap támogatásával, 2016 óta pedig önkéntesekkel, társadalmi munkában dolgozott péntekenként az elítéltekkel. A világon egyedülálló program során a 

"fogvatartottak a saját életük élményeiből gyermekeik számára mesejátékokat állítottak össze."

Az alapítvány közleménye szerint a balassagyarmati börtön szűkszavú bejelentésében mondvacsinált indokokra hivatkozva mondja le a programot. 

“Mesekörünk létezését fel kell függesztenünk, szigorodtak a fogvatartottak mozgatására, életére vonatkozó szabályok, valamint a mi intézetünkben is elindult az elvándorlás a személyi állomány vonatkozásában,”

írta a büntetés-végrehajtási intézet. A Tévelygőkért Alapítvány szerint eddig

"11 mesejátékot állítottunk össze a fiúkkal, alkalmanként 50-60 gyereknek adtak ajándékot ezek az apák ilyen módon. Mindez semmivel össze nem hasonlíthatóan szolgálta a reintegrációt, a társadalmi beilleszkedést, a család és a tisztességes élet utáni vágyat."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.