Kitiltották a mesekört a balassagyarmati börtönből

2018 március 20., kedd 17:31
100

A keddi nappal kitiltották a Mesekört, így az egyik utolsó civil szervezeteta Balassagyarmati Fegyház és Börtönből, közölte a Tévelygőkért Alapítvány. A Feldmár András és Büky Dorottya által 2011-ben létrehozott programot megvalósító alapítvány korábban a Norvég Civil Alap támogatásával, 2016 óta pedig önkéntesekkel, társadalmi munkában dolgozott péntekenként az elítéltekkel. A világon egyedülálló program során a 

"fogvatartottak a saját életük élményeiből gyermekeik számára mesejátékokat állítottak össze."

Az alapítvány közleménye szerint a balassagyarmati börtön szűkszavú bejelentésében mondvacsinált indokokra hivatkozva mondja le a programot. 

“Mesekörünk létezését fel kell függesztenünk, szigorodtak a fogvatartottak mozgatására, életére vonatkozó szabályok, valamint a mi intézetünkben is elindult az elvándorlás a személyi állomány vonatkozásában,”

írta a büntetés-végrehajtási intézet. A Tévelygőkért Alapítvány szerint eddig

"11 mesejátékot állítottunk össze a fiúkkal, alkalmanként 50-60 gyereknek adtak ajándékot ezek az apák ilyen módon. Mindez semmivel össze nem hasonlíthatóan szolgálta a reintegrációt, a társadalmi beilleszkedést, a család és a tisztességes élet utáni vágyat."