Szívesen megfőzöm a megunt húsvéti nyuladat, posztolta ki a Konyhafőnök győztese, a nyuszirajongó kommentelők már a gyerekeit akarják megölni

INTERNET
2018 március 20., 17:43
comments 976
  • Miért lenne kanibalizmus? Hús,hús. Te is azt írod az állatoknak nincs lelke, ha tőlük elveszed a picinyeit, és megeszed. Én miért ne ehetném meg a gyerekeid minden szívfájdalom nélkül?
  • Téged kéne levágni, belőled egy adag is sok lenne és rohadt zsíros.
  • Nevelj gyereket, ne szaporodj tovább és főzz. A komoly kérdéseket hagyd a nagyokra.
  • Egyszer majd téged is megnyúz valaki.... remélem élve
  • Teged is elve megkellene nyuzni es megenni te malac🤚🤚
  • Ez tènyleg csak egy pszihopata posztja lehet ès mennyi àtokfajzat van mèg... melyik pàrt hirdeti hogy összeszednè ès minimum bezàrnà ezeket?? Oda tennèm a voksom!

Ezek mind valódi friss idézetek, egész pontosan kommentek egy pár órás Facebook-poszt alól. Tényleg a Nőgyűlölő Náci Kannibálok Egyesületének tagjai jöttek ide testületileg kommentelni? Dehogyis. Sima nyuszikedvelők!

A szélsőséges fociultrák a fasorban sincsenek

Mi történik, ha valaki nem tudja, hogy a kedvtelésből tartott édibédi házinyulak rajongói a magyar internet legeslegdurvább, a legkisebb froclizásra azonnal ugró és embertelen trágárságokkal + halálos fenyegetésekkel reagáló szubkultúrája? Hát az, ami Orbán Ágival, a Konyhafőnök című szakácsvetélkedő győztesével. 

Orbán, aki a tévés nyereményéből vidéki házat vásárolt, ahol négy lányával él, akikkel háziállatokat tart, amiket a dolgok szokásos menete szerint fel is dolgoz, amiről vlogot is vezet, persze magának kereste a bajt, amikor heccből a következő fényképes posztot tette ki az fb-oldalára:

link Forrás

A provokatív él első olvasásra is tagadhatatlan, de a biztonság kedvéért meg is kérdeztem Orbántól, hogy volt-e szándékos ugratás/trollkodás ebben a bejegyzésben, amire azt válaszolta:

A posztot fricskának szántam a facebookon terjedő „ne vegyél nyuszit” kiírásokra! Tudtam, hogy esetleg megosztja majd a népeket, de erre nem számítottam.

Hogy mi az az „erre”, azt talán jól illusztrálták a cikket indító idézetek, de hogy jobban el tudd képzelni, milyen hangulat alakult ki a poszt alatt, íme a kedvenc, egybefüggő threadem, ami tökéletesen visszaadja a légkört:

Érzékeny Lelkű Állatbarát 1.: Szerintem a lányaidat is nyugodtan főzd meg😂✌️ biztos inycsiklandó a husuk, ha gondolod segítek a nyúzásban! Nekem ilyen a humor érzékem , remélem most nevetsz☝️🤛 ✌️

Érzékeny Lelkű Állatbarát 2.: Érzékeny Lelkű Állatbarát 1. csináljunk ragut belöluk :-)

Érzékeny Lelkű Állatbarát 1.: Bármikor nagyon szívesen 👌😂🥂

Orbán Ági konyhája: Érzékeny Lelkű Állatbarát 2. na na a kanibalizmus tiltott Magyarországon! :D

Érzékeny Lelkű Állatbarát 3.:  Orbán Ági konyhája lehet hogy a kutyáknak vagy cicáknak adják, az nem tilos :D sok a menhelyi kutyus és éhesek, jól jön nekik a ragu :)

Érzékeny Lelkű Állatbarát 4.: Miért tiltott a kanibalizmus........

A kevésbé szélsőséges, de szintén dühös hozzászólók kommetjeiből világosan kiderül, hogy a haszonállat házi nyulat házikedvencként tartók a nyúlevést olyannak tekintik, minta kutyaevést. A kommentelők egy másik, jelentős csoportjának pedig az volt a fő problémája, hogy Orbán posztja szerintük kifejezetten biztatja az embereket a felelőtlen húsvéti kisnyúlvásárlásra, ami amúgy is vörös posztó a nyúlkedvelők szemében. Az tény, hogy a nyúltartásra be nem rendezkedett magyar családok rengeteg nyulat kínoznak pár hétig húsvét táján. 

Orbán erre azt mondta nekem, hogy

Tőlem mindenki úgy él, ahogy akar, én nem bántom a vegákat, de elvárnám, hogy ők se gyalázzanak engem. Amit sajnálok, hogy az állatvédők „kissé” félreértették ezt a dolgot. Ha úgy nézem, akkor még a felelős állattartás mellett is szólhatna a poszt... de sajnos ők nem így nézik.

A kommentekre válaszolgató Orbánon azért érezni lehetett, hogy annyira azért talán nem is sajnálta dolgot, és nagyon is élvezhette a hisztérikus állatvédők faarcú hergelését.

A kommentelők nagy része azonban minden reflexió nélkül, azonnal ráugrott az Orbán által belógatott csalira, és a szeretet meg az állatvédelem nevében embergyerekek megöléséről és megevéséről fantáziált, arról nem is beszélve, hogy hányan nyúzták volna meg szívesen elevenen a négygyermekes családanyát, akit úgy disznóztak és dagadtaztak, mintha ez nem a nyúlkedvelők, hanem a sertés + nőgyűlölők szubkultúrája lenne. 

Azt elképzelni sem merem, hogy mi mehet azokban a facebookos közösségekben, amik nem egy cuki, szőrös állat kedvelésére, hanem mondjuk valami ellen jöttek létre.

Aki szívesen hergelné magát, de valami okból nem szabad kávét innia, az itt olvashat bele a Nap Átkozódásfolyamába. Mire belekattintasz, tuti felkerül pár újabb elképzelt recept Orbán Ági megfőzésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.