Tavaly megfeleződött a menedékkérők száma

POLITIKA
2018 március 20., 11:38
comments 137

Mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be tavaly az Európai Unióban, ami nagyjából fele a 2016-os adatoknak, és megfelel a válság előtti szintnek 

- derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből. 

A szervezet friss értékelése szerint az EU 28 tagországában 

  • 650 ezer új menedékkérőt regisztráltak tavaly, 
  • míg 2016-ban 1,2 milliót, 
  • 2015-ben 1,25 milliót, 
  • 2014-ben pedig 560 ezret. 

A kérelmezők legnagyobb csoportját továbbra is a szíriai állampolgárok tették ki (102 ezer ember), őket követték az irakiak (48 ezer) és az afgánok (44 ezer), de sokan érkeztek Nigériából, Pakisztánból, Eritreából, Albániából és Iránból is.

A nemzetközi védelemre vonatkozó kérelmek legtöbbjét, 31 százalékát (198 ezer) Németországban regisztrálták, ezt követte Olaszország 20 és Franciaország 14 százalékkal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.