A Jobbik szóvivőjét két év után beengedték a köztévébe, ahol öt percen keresztül szidta az állami médiát az egyetlen szót sem szóló riporternek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hétvégén még az ellenzéki elhajlással nehezen vádolható Nemzeti Választási Bizottság is kénytelen volt egymillió forintra büntetni a köztévét, mert jogsértőnek találta a február 28. és március 13-a között sugárzott reggeli műsorokat. Az NVB-hez a Jobbik fordult azzal a kifogással, hogy a Ma reggelben rendszeresen szerepelnek a kormánypártok képviselői, illetve a kormányhoz köthető elemzők, akik 

úgy bírálják az ellenzéket, hogy az érintettek nem reagálhatnak erre, mivel nem hívtak meg a műsorba egyetlen ellenzéki politikust sem.

Tegnap este azonban jobbikos vendége is volt a Ma este című műsornak. Mirkóczki Ádám szóvivőt saját állítása szerint két éve nem hívták be a köztévébe, de most lehetőséget kapott, hogy az összes országos listát állító párthoz hasonlóan a Jobbik is kifejthesse a programját öt percben.

Ezt az időkeretet Mirkóczki arra használta, hogy a reagálni nem tudó vagy nem akaró riporternek és az ellenzékiekkel szinte soha nem találkozó nézőknek elmondja, mi a baj a közmédiával, ami szerinte a kormánypropaganda eszköze, és „kilúgozza” a nézők agyát. 

Pont letelt az öt perc, köszönöm, hogy itt volt nálunk

- mondja a riporter a végén mosolyogva, de a másik műsorvezető már nem tudott jó képet vágni a hallottakhoz.

A műsorban amúgy folytatódott az a sorozat, amiben mind a 23 országos listát állító párt ugyanannyi időben fejheti ki a programját, vagyis egy szintre kerülnek a kamupártok és a parlamentbe jutásra eséllyel pályázó politikai erők.

Tegnap a Jobbik, a Közös Nevező 2018 és a Kell Az Összefogás Párt mutatkozhatott be.

A teljes adást itt lehet megnézni.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.