A Jobbik szóvivőjét két év után beengedték a köztévébe, ahol öt percen keresztül szidta az állami médiát az egyetlen szót sem szóló riporternek

Média
2018 március 21., 12:17
comments 325

Hétvégén még az ellenzéki elhajlással nehezen vádolható Nemzeti Választási Bizottság is kénytelen volt egymillió forintra büntetni a köztévét, mert jogsértőnek találta a február 28. és március 13-a között sugárzott reggeli műsorokat. Az NVB-hez a Jobbik fordult azzal a kifogással, hogy a Ma reggelben rendszeresen szerepelnek a kormánypártok képviselői, illetve a kormányhoz köthető elemzők, akik 

úgy bírálják az ellenzéket, hogy az érintettek nem reagálhatnak erre, mivel nem hívtak meg a műsorba egyetlen ellenzéki politikust sem.

Tegnap este azonban jobbikos vendége is volt a Ma este című műsornak. Mirkóczki Ádám szóvivőt saját állítása szerint két éve nem hívták be a köztévébe, de most lehetőséget kapott, hogy az összes országos listát állító párthoz hasonlóan a Jobbik is kifejthesse a programját öt percben.

Ezt az időkeretet Mirkóczki arra használta, hogy a reagálni nem tudó vagy nem akaró riporternek és az ellenzékiekkel szinte soha nem találkozó nézőknek elmondja, mi a baj a közmédiával, ami szerinte a kormánypropaganda eszköze, és „kilúgozza” a nézők agyát. 

link Forrás

Pont letelt az öt perc, köszönöm, hogy itt volt nálunk

- mondja a riporter a végén mosolyogva, de a másik műsorvezető már nem tudott jó képet vágni a hallottakhoz.

link Forrás

A műsorban amúgy folytatódott az a sorozat, amiben mind a 23 országos listát állító párt ugyanannyi időben fejheti ki a programját, vagyis egy szintre kerülnek a kamupártok és a parlamentbe jutásra eséllyel pályázó politikai erők.

Tegnap a Jobbik, a Közös Nevező 2018 és a Kell Az Összefogás Párt mutatkozhatott be.

A teljes adást itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.