A svédországi számik szerint illegális lehetett Semjén Zsolt vadászata

2018 március 21., szerda 9:29
342

A svéd sajtó is érdeklődik Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes helikopteres rénszarvas-vadászata után, több cikk is megjelent arról, mit is lőtt Semjén, és milyen engedélyekkel. A svédországi számik (azaz a lappok) helyi szervezete szerint könnyen lehet, hogy Semjén illegálisan vadászott.

A rénszarvasok kilövését ugyanis eleve nagyon szigorúan szabályozzák, már csak azért is, mert a vadon már nem élnek rénszarvasok Svédországban, így amit Semjén kilőtt, az valószínűleg háziállat volt. Önmagában még ez sem baj, ugyanis a számik ősszel, mikor beterelik a rénszarvasokat, és kiszelektálják a csordából a nagyobb bikákat, amiknek a húsa rossz ízű a bőgés után, gyakran adnak el kilövési engedélyeket az állataikra a vadászni vágyó turistáknak, azonban az ilyen engedélyekkel való kereskedelem is szigorúan szabályozott.

Sőt, alapesetben a számik nem is adhatják el a saját jogaikat a rénszarvasok kilövésére - mondta egy szakértő az NSD című lapnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt