Bakondi György fideszes emailcíméről kezdtek el hazugságokkal spamelni embereket

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Több olvasónk is jelezte, hogy szerda délután levelet kapott a bakondigyorgy@fidesz.hu emailcímről, méghozzá arról, hogy április 8-án arról döntünk, maradjon-e a kerítés. 

És mint többen is jelezték, nem értik, hogyan kaphatták meg ezt a levelet, hiszen adataikat nem adták meg a Fidesznek. Olyan beszámolót is olvastunk, hogy valaki pár perccel azután kapta meg a levelet, hogy Ügyfélkapun regisztrált külképviseleti szavazásra. 

Már önmagában a kéretlen levélküldés sem szép gesztus, de a Bakondi nevében, fideszes emailcímről feladott levélben több konkrét tárgyi tévedés is akad. Eleve a tárgy, hogy április 8-án arról döntünk, maradjon-e a kerítés, egy hazugság, hiszen mint többször megírtuk mi is, az ellenzéki pártok sem akarják elbontani a kerítést

Majd így folytatódik a levél: „Európa mindennapjait immár három éve a migráció kérdése határozza meg. Több millióan érkeztek az elmúlt években a kontinensre a jobb megélhetés reményében és még ennél is többen kelhetnek útra a következő években. Egy NATO-elemzés szerint 2020-ig mintegy 60 millió afrikai fog útnak indulni, ami komoly kihívást jelent egész Európa számára.”

Ez az Afrikából 2020-ig elinduló 60 millió embert vizionáló NATO-jelentés szintén necces pont, Orbán már a tavalyi kötcsei beszédében bedobta ezt a számot, de utána kiderült, hogy egy 2004-es, azóta el sem nagyon érhető becslésről van szó, amiből az se derült ki, hogy Észak-Afrikába vagy Európába milyen arányban induló emberekről szólt. 

Majd egy bekezdéssel lejjebb a levélben megismétlik még egyszer az indító hazugságot:

„Az országgyűlési választáson, április 8-án arról fogunk határozni, hogy maradjon-e a kerítés. Arról döntünk, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak, vagy mi is bevándorlóországgá válunk. Ne kockáztassunk! Kérem, mindkét szavazatával támogassa a Fidesz-KDNP jelöltjét és a Fidesz-KDNP listáját!

Üdvözlettel:

Bakondi György”

Írtunk levelet a Fidesz sajtóosztályának, hogy megtudjuk, milyen adatbázis alapján, kiknek küldték ki ezt a levelet, amit többet megtudunk, beszámolunk róla. 

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.