Óriásplakáton is hazudik a Fidesz: még Soros sem akarja lebontani a kerítést

2018 január 30., kedd 12:53
294

Kedden nagy csinnadrattával leleplezte a Fidesz a legújabb óriásplakátját, amin Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Soros György, Vona Gábor és Karácsony Gerely áll drótvágókkal a kezükben, az Együtt bontanák le a határzárat felirat mögött.

A legnagyobb gond ezzel a plakáttal az, hogy amit állít, az

ótvaros kamu.

A Fidesz nagyjából egy éve azt szajkózza, hogy a Fideszen kívül minden párt lebontaná a magyar-szerb és a magyar-horvát határra épített kerítést, ami az orbáni retorikában nem is kerítés, hanem egy brutális erőfal, ami az egész nyugati civilizációt védelmezi a menekültek áradatával szemben.

De akármit is mond a Fidesz, a plakáton szereplő politikusok pártjai még korábban nyilvánvalóvá tették, hogy

nem bontanák le a kerítést.

Sőt, még a képen középen szereplő Soros György sem mondott soha ilyesmit, sőt, ő pont azt szorgalmazta, hogy az EU hatékonyabban ellenőrizze külső határait.

Ebben a cikkben már összeszedtük, mit mondtak eddig a magyar ellenzéki pártok a kerítésről. Az LMP, a Jobbik, a DK és az MSZP is megtartaná a kerítést, a Párbeszéd szerint pedig nem fontos kérdés, hogy a határzár marad-e vagy megy. (Karácsony Gergely a Párbeszéd politikusa, de az MSZP miniszterelnök-jelöltje.)

A Fidesz persze rég nem ott tart, hogy kommunikációjában olyan apróságokat vegyen figyelembe, mint a valóság. Gulyás Gergely egy tévévitában, amikor azzal szembesítették, hogy nem igaz, amit a sorosozó konzultációjukban leírtak, már bedobta a legfőbb Fidesz-érvet, miszerint

nem az a lényeg, hogy pontosan mi az, amit Soros György leírt.

Hanem, az, hogy a Fidesz mit gondol.

Hát, most azt gondolja, hogy érdemes egy újabb adag hazug plakáttal teletolni Magyarországot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt