Index: Mészáros Lőrincék kapcsolatba léptek a Telenort megvásárló nemzetközi céggel

Szerda reggel a Telenor bejelentette, hogy eladja a magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit egy nemzetközi óriásvállalatnak, a PPF Csoportnak. Ennek tulajdonosa a cseh Petr Kellner, Közép-Európa leggazdagabb embere, egyben a világ harmadik leggazdagabb bankára. Magyarországon eddig egyetlen érdekeltsége volt, a Barion fizetési rendszer.

Az Index szerint ugyanakkor Kellner megjelenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Telenor Magyarország később sem kerül Mészáros Lőrinc kezébe.

Információik szerint ugyanis Kellner és Mészáros egyik érdekeltsége már korábban kapcsolatba kerültek, és a magyar cég „állítólag jelezte a cseh milliárdos társaságának, hogy amennyiben a négyes csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné.”

A Telenor Magyarország csaknem 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van és 1000 munkavállalót foglalkoztat. Lázár János pár hónapja arról beszélt egy lakossági fórumon, nem szabad lemondani arról, hogy legyen állami mobilcég Magyarországon.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.