Index: Mészáros Lőrincék kapcsolatba léptek a Telenort megvásárló nemzetközi céggel

gazdaság
2018 március 21., 07:18
comments 459

Szerda reggel a Telenor bejelentette, hogy eladja a magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit egy nemzetközi óriásvállalatnak, a PPF Csoportnak. Ennek tulajdonosa a cseh Petr Kellner, Közép-Európa leggazdagabb embere, egyben a világ harmadik leggazdagabb bankára. Magyarországon eddig egyetlen érdekeltsége volt, a Barion fizetési rendszer.

Az Index szerint ugyanakkor Kellner megjelenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Telenor Magyarország később sem kerül Mészáros Lőrinc kezébe.

Információik szerint ugyanis Kellner és Mészáros egyik érdekeltsége már korábban kapcsolatba kerültek, és a magyar cég „állítólag jelezte a cseh milliárdos társaságának, hogy amennyiben a négyes csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné.”

A Telenor Magyarország csaknem 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van és 1000 munkavállalót foglalkoztat. Lázár János pár hónapja arról beszélt egy lakossági fórumon, nem szabad lemondani arról, hogy legyen állami mobilcég Magyarországon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.