Index: Mészáros Lőrincék kapcsolatba léptek a Telenort megvásárló nemzetközi céggel

gazdaság
2018 március 21., 07:18
comments 463

Szerda reggel a Telenor bejelentette, hogy eladja a magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit egy nemzetközi óriásvállalatnak, a PPF Csoportnak. Ennek tulajdonosa a cseh Petr Kellner, Közép-Európa leggazdagabb embere, egyben a világ harmadik leggazdagabb bankára. Magyarországon eddig egyetlen érdekeltsége volt, a Barion fizetési rendszer.

Az Index szerint ugyanakkor Kellner megjelenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Telenor Magyarország később sem kerül Mészáros Lőrinc kezébe.

Információik szerint ugyanis Kellner és Mészáros egyik érdekeltsége már korábban kapcsolatba kerültek, és a magyar cég „állítólag jelezte a cseh milliárdos társaságának, hogy amennyiben a négyes csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné.”

A Telenor Magyarország csaknem 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van és 1000 munkavállalót foglalkoztat. Lázár János pár hónapja arról beszélt egy lakossági fórumon, nem szabad lemondani arról, hogy legyen állami mobilcég Magyarországon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt