Két hónap alatt 23 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága

Az mfor.hu ír arról, hogy a Magyar Államkincstár legfrissebb jelentése szerint 22,9 milliárd forint adósság jött össze az egészségügyi intézményeknél 2018 első két hónapjában. Az eladósodás nagy része januárban jött össze, ekkor 21 milliárd forinttal nőtt a rendezetlen számlák összege. 

Mint a lap írja, ha figyelembe vesszük, hogy a kormány tavaly év végén több mint 50 milliárd forinttal konszolidálta az egészségügyi ellátókat, akkor látni, hogy a rendszer jelenleg nem képes úgy működni, hogy a beszállítók időben a pénzükhöz jussanak. 

Idén már nem a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó MH Egészségügyi Központ vezet az adósok listáját, sőt, az intézménynél összesen 15 millió forintnyi elmaradt számla halmozódott csak fel. A legrosszabb a helyzet a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetnél 1,73 milliárd forintnyi adósság jött össze február végére, ezzel ez az

intézmény lett a legnagyobb adós az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek között.

Jelentős még a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 927 milliós adóssága is, de itt januárról február végére csökkent az összeg. Szintén csökkent az adósság az Országos Mentőszolgálatnál is: január végén 1,2 milliárd forintnyi tartozásuk volt, február végére ez az összeg 472 millióra apadt. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.