Megkérdezték a kormányt, mikor hozzák nyilvánosságra az Eliosról szóló OLAF-jelentést, és alighanem álmodból felriasztva is kitalálnád a választ

A DK képviselője, Vadai Ágnes nyújtott be egy írásbeli kérdést Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, azt tudakolván, hogy mikor hozzák nyilvánosságra az Elios ügyleteiről szóló OLAF jelentést. 

Mint írta, korábban is kérdezte már ezt a minisztertől, de akkor helyette Fónagy János államtitkár „valószínűleg még az MSZMP-s berögzülései miatt egy az egyben Gulyás Gergely iránymutatása szerint válaszolta meg” a kérdést. (Gulyás volt az, aki sorvezetőt küldött a fideszeseknek, hogy mit kell mondani, ha az Elios-ügyről kérdezik őket, amit aztán Hollik István élőben be is mutatott.)

Vadai ezután kérdésében hosszan ismerteti az Elios-ügyet, illetve hogy a kormány milyen proaktív volt, amikor a 4-es metróról szóló OLAF-jelentés nyilvánosságra hozásáról volt szó, majd feltette két kérdését is: 

  • Mikor hozzák nyilvánosságra az Elios Innovatív Zrt . ügyleteiről szóló OLAF jelentést? 
  • Mint ahogyan Csepreghy Nándor a 4-es metró kapcsán tette, mikor áll ki állami vezet ő és kéri számon az Orbán-Tiborcz klán bűneit?

A képviselő kérdésére ismét Fónagy államtitkár próbált meg válaszolni, erre futotta neki:

„Ahogy az Ön és a többi ellenzéki politikus társa kérdéseiből és akcióiból is nyilvánvalóan látszik, ez az egész semmi másról nem szól, csak a kampányról. Brüsszel odadobott a magyar ellenzéknek egy kampányjelentést.”

Az Elios-ügyről ezt a korábbi videós összefoglalónkat ajánljuk:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.