Stop Orbán! címmel kampány indult a külföldön élők szavazataiért

POLITIKA
2018 március 21., 10:39
comments 131

Közösségi gyűjtést szervez egy önkéntesekből álló csoport, hogy szavazásra bírja a külföldön élő magyarokat. Legalább félmillió magyarországi magyar állampolgár él Nyugat-Európában, és a kampányban arról akarják meggyőzni őket, hogy regisztráljanak, és szavazzanak a kormány ellen.

Ennek megfelelően Stop Orbán! - Te vagy a mérleg nyelve a kampány címe.

Eddig elsősorban az Angliában élő magyarokat célozták meg facebookos és instagramos hirdetéseikkel. 

Ha ezen az adománygyűjtő oldalon keresztül több mint ezer fontot (valamivel kevesebb mint félmillió forintot) sikerül összegyűjteniük, akkor nem csak Nagy-Britanniában, hanem más országokban is kampányolnak majd. 

A magyarországi magyar állampolgárnak elég macerás külföldről szavazniuk: először regisztrálniuk kell, majd a szavazás napján személyesen fel kell keresniük egy nagykövetséget vagy konzulátust, ahol a magyar kormány megszervezte a szavazást. Velük ellentétben a kettős állampolgárok, akik egy másik ország állampolgárai is, és nincs magyarországi lakcímük, levélben is feladhatják szavazataikat. Az Alkotmánybíróság ebben nem talált kivetnivalót. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.