Stop Orbán! címmel kampány indult a külföldön élők szavazataiért

Közösségi gyűjtést szervez egy önkéntesekből álló csoport, hogy szavazásra bírja a külföldön élő magyarokat. Legalább félmillió magyarországi magyar állampolgár él Nyugat-Európában, és a kampányban arról akarják meggyőzni őket, hogy regisztráljanak, és szavazzanak a kormány ellen.

Ennek megfelelően Stop Orbán! - Te vagy a mérleg nyelve a kampány címe.

Eddig elsősorban az Angliában élő magyarokat célozták meg facebookos és instagramos hirdetéseikkel. 

Ha ezen az adománygyűjtő oldalon keresztül több mint ezer fontot (valamivel kevesebb mint félmillió forintot) sikerül összegyűjteniük, akkor nem csak Nagy-Britanniában, hanem más országokban is kampányolnak majd. 

A magyarországi magyar állampolgárnak elég macerás külföldről szavazniuk: először regisztrálniuk kell, majd a szavazás napján személyesen fel kell keresniük egy nagykövetséget vagy konzulátust, ahol a magyar kormány megszervezte a szavazást. Velük ellentétben a kettős állampolgárok, akik egy másik ország állampolgárai is, és nincs magyarországi lakcímük, levélben is feladhatják szavazataikat. Az Alkotmánybíróság ebben nem talált kivetnivalót. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.