Stop Orbán! címmel kampány indult a külföldön élők szavazataiért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Közösségi gyűjtést szervez egy önkéntesekből álló csoport, hogy szavazásra bírja a külföldön élő magyarokat. Legalább félmillió magyarországi magyar állampolgár él Nyugat-Európában, és a kampányban arról akarják meggyőzni őket, hogy regisztráljanak, és szavazzanak a kormány ellen.

Ennek megfelelően Stop Orbán! - Te vagy a mérleg nyelve a kampány címe.

Eddig elsősorban az Angliában élő magyarokat célozták meg facebookos és instagramos hirdetéseikkel. 

Ha ezen az adománygyűjtő oldalon keresztül több mint ezer fontot (valamivel kevesebb mint félmillió forintot) sikerül összegyűjteniük, akkor nem csak Nagy-Britanniában, hanem más országokban is kampányolnak majd. 

A magyarországi magyar állampolgárnak elég macerás külföldről szavazniuk: először regisztrálniuk kell, majd a szavazás napján személyesen fel kell keresniük egy nagykövetséget vagy konzulátust, ahol a magyar kormány megszervezte a szavazást. Velük ellentétben a kettős állampolgárok, akik egy másik ország állampolgárai is, és nincs magyarországi lakcímük, levélben is feladhatják szavazataikat. Az Alkotmánybíróság ebben nem talált kivetnivalót. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.