High-tech drogcsempészbandát fogtak Csehországban és Moldovában

2018 március 22., csütörtök 5:41
33

Hollandiából csempészett kokainnnal és ecstasyval, illetve Csehországban termesztett marihuánával kereskedő, technikailag igen fejlett kábítószer-kereskedő hálózatra csaptak le a rendőrök Csehországban és Moldovában, 19 embert vettek őrizetbe.

A cseh rendőrség tájékoztatása szerint a csoport tagjai fejlett üzenetküldő programokon kommunikáltak egymással, és külön számítógépes alkalmazást fejlesztettek készleteik, illetve a rendelések és a tartozások nyilvántartására. Ezt az alkalmazást éveken át használták.

A banda a gyanú szerint Hollandiából becsempészett kokainnal és ecstasyval, valamint Csehországban termelt marihuánával kereskedett. A kokaint Ausztriában, az ecstasyt Moldovában is terjesztették.

Csehországban 14, Moldovában öt gyanúsítottat vettek őrizetbe. Az gyanúsítottak javarészt 20-28 évesek, egyikük viszont 56 éves. Akár 18 év börtönre is ítélhetik őket azután, hogy a házkutatások során 13 ezer ecstasyt, másfél kiló kokaint és 2,4 kiló marihuánát foglaltak le tőlük. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt