Film és sorozat is készül a Gawker médiabirodalmának megdöntéséről, és az egész mögött álló bosszúálló milliárdosról

Jó sokszor írtunk már a XXI. századi netes média talán legdrámaibb sztorijáról, a senkit és semmit nem tisztelő, mindenkiről mindent megíró, a csúcson 400 millió dolláros értékűre becsült, majd egy lebuktatása miatt dühös meleg milliárdos tízéves bosszúhadjárata végén pár hónap alatt megsemmisített Gawker Media blogbirodaloméról. (Ez itt például egy hosszú, összefoglaló TLDR a témáról.) Most úgy tűnik, hogy az amerikai filmipar is visszaigazolja azt a megérzésünket, hogy ez az utóbbi évtizedek legerősebb médiasztorija, most kiderült ugyanis, hogy két párhuzamos filmes/tévés projekt is indul a feldolgozására.

A sztorit - aminek a három főszereplője a Gawker-alapító Nick Denton, az Amerikában újmédia-cápává vált brit-magyar meleg exújságíró, Hulk Hogan pankrátor, aki az amatőr portnófilmjéből közölt részlet miatt pert indított, és Peter Thiel Szilícium-völgyi meleg milliárdos, a Paypal és a Facebook egyik alapítója, akiről a sztori csúcspontján derült ki, hogy igazából ő fizet mindent és áll az egész per mögött - két nehézsúlyú csapat akarja filmre vinni.

Jobbra Nick Denton

Az egyik projekt rendezője a Modern családot is rendező Jason Winer, a producerei pedig a Chicagót, a Hajlakkot és a Footloose-t is jegyző Neil Meron-Criag Zadan páros. A munkacíme egyelőre Gawker v. Thiel, és azt terjesztik, hogy a háttérben mozgó főszereplőkre, azaz Dentonra, Thielre és a blogbirodalom bukásához vezető posztot író A.J. Daurelióra koncentrál majd.

Peter Thiel (Chip Somodevilla/Getty Images)

A másik projekt gazdája David Neumann, a Walt Disney TV korábbi elnöke, Ez Ryan Holyday a témáról szóló, Konspiráció című könyvére támaszkodik.

"A Konspirációban megvan az a nagyszabású sztori és azok a karakterek, ami a Közösségi hálóhoz hasonlóan Oscar-esélyessé tehetik a filmet"

- nyilatkozta Neumann a Varietynek. Ezzel együtt még nem döntötték el, hogy végül egy darab mozifilmet vagy tévés minisorozatot csináljanak belőle. Ez nyilván függni fog a felhajtott pénz mennyiségétől is.

A Gawker történetének nem ezek lesznek az első filmes feldolgozásai, a Netflix tavaly mutatott be egy dokumentumfilmet a témában.

A Gawker Media által kiadott cink.hu alapítójaként remélem, hogy a filmekben lesznek a távoli és gyanús Budapesten játszódó kőkemény jelenetek is. A Magyarországhoz érzelmileg kötődő Denton ugyanis a kezdetektől fogva Budapestre telepítette a blogbirodalma fejlesztő részlegét.

E cikkhez meg akartam kérdezni Dentont arról, hogy minek örülne, ha melyik színész játszaná el őt, de azt válaszolta, hogy ez a téma egyáltalán nem érdekli.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.