Lázár János nem írta be a vagyonnyilatkozatába, hogy 1,7 millió forintos támogatást kapott az EU-tól és az államtól

2018 március 23., péntek 14:28
273

Ötezer forint híján 1,7 millió forintnyi vissza nem térítendő nemzeti és uniós támogatást felejtett ki januárban leadott, legfrissebb vagyonbevallásából Lázár János - írja a hvg.hu.

A Miniszterelnökség vezetője uniós forrásból 1 millió 200 ezer, nemzeti forrásból pedig 212 ezret forintot kapott erdőszerkezet átalakítására, további 276 ezer forintot pedig az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból területalapú támogatásként. A miniszter ugyan egyéb jövedelmei között feltüntetett egy évi 3 millió forintos, erdőgazdálkodásból származó bevételt, ám ez ugyanekkora összegben szerepelt már a 2016-os bevallásában is. 2017 előtt viszont nem kapott uniós támogatást.

A nyilvántartás szerint nemcsak Lázár János, de a miniszter azonos nevű édesapja, illetve az édesanyja is kapott uniós támogatást. Lázár Jánosné 126 ezer forintnyi kisgazda támogatásra volt jogosult, idősebb Lázár János összesen 7,41 millió forintot vehetett fel. A hvg.hu a fel nem tüntetett bevételről szerette volna megkérdezni Lázár Jánost is, de ő nem válaszolt a kérdéseikre.