Egy pennsylvaniai tanfelügyelő megtalálta a megoldást az iskolai lövöldözésekre: kövekkel fegyverzi fel a gyerekeket

oktatás
2018 március 24., 08:47
comments 161

Miközben a legutóbbi, 17 halálos áldozattal járó, floridai iskolai lövöldözés után az Egyesült Államokban szombaton több ezres tüntetést szerveznek March for Our Lives címmel a fegyvertartás korlátozásáért, egy pennsylvaniai tanfelügyelő bejelentette, hogy ők más utat választanak.

Dr. David Helsel, a Blue Mountain School District tanfelügyelője közölte az ABC-partner WNEP-vel, hogy kövekkel fegyverzik fel a gyerekeket:

„Minden tanterembe kihelyeztünk egy 5 gallonos (19 literes) vödröt, tele folyami kövekkel. Ha egy fegyveres behatoló megpróbál bejutni valamelyik osztálytermünkbe, egy kövekkel felfegyverzett diákokkal teli osztályteremmel találja magát szembe, és meg lesz kövezve.”

Az nem teljesen világos, hogy a gyerekeknek hogyan kellene tenyérnyi kövekkel felvenniük a harcot mondjuk egy AR-15-ös gépfegyverrel támadó őrülttel szemben, mindenesetre egy diák a WNEP-nek úgy nyilatkozott: „a kövek jobbak, mint a könyvek és a ceruzák.”

photo_camera Illusztráció: Pixabay

A tanfelügyelő szerint a tenyérnyi kövekkel jó erősen oda lehet sózni, így fájdalmat okozhatnak, és elterelhetik a lövöldöző figyelmét. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.