Egy pennsylvaniai tanfelügyelő megtalálta a megoldást az iskolai lövöldözésekre: kövekkel fegyverzi fel a gyerekeket

2018 március 24., szombat 8:47

Miközben a legutóbbi, 17 halálos áldozattal járó, floridai iskolai lövöldözés után az Egyesült Államokban szombaton több ezres tüntetést szerveznek March for Our Lives címmel a fegyvertartás korlátozásáért, egy pennsylvaniai tanfelügyelő bejelentette, hogy ők más utat választanak.

Dr. David Helsel, a Blue Mountain School District tanfelügyelője közölte az ABC-partner WNEP-vel, hogy kövekkel fegyverzik fel a gyerekeket:

„Minden tanterembe kihelyeztünk egy 5 gallonos (19 literes) vödröt, tele folyami kövekkel. Ha egy fegyveres behatoló megpróbál bejutni valamelyik osztálytermünkbe, egy kövekkel felfegyverzett diákokkal teli osztályteremmel találja magát szembe, és meg lesz kövezve.”

Az nem teljesen világos, hogy a gyerekeknek hogyan kellene tenyérnyi kövekkel felvenniük a harcot mondjuk egy AR-15-ös gépfegyverrel támadó őrülttel szemben, mindenesetre egy diák a WNEP-nek úgy nyilatkozott: „a kövek jobbak, mint a könyvek és a ceruzák.”

Illusztráció: Pixabay

A tanfelügyelő szerint a tenyérnyi kövekkel jó erősen oda lehet sózni, így fájdalmat okozhatnak, és elterelhetik a lövöldöző figyelmét. (Vice)