Kínában betiltják a paródiavideókat

A kínai médiaszabályozók bejelenteték, hogy ezentúl keményebben szabályozzák a paródiavideókat, vagyis letiltanak minden olyan oldalt, ahol „torzítják vagy meghamisítják” a klasszikus irodalmat vagy műalkotásokat, újravágják vagy újraszinkronizálják a ráidó és a TV adásait vagy az online videókat. A kínai internetezők is gyakran készítenek olyan videóösszeállításokat, amik az állami médián viccelődnek. 

Ha a magyar törvényalkotók is már itt tartanának, például ennek a coubnak sem lenne nagy jövője:

Ahogy ennek sem:

De talán még ezt is leszednék:

Kínában az internetet egyébként is keményen korlátozzák, de a közösségi oldalakon még úgy-ahogy meg lehet néha kerülni a cenzorokat. Azonban az új irányelv szerint nem lehet olyan videókat terjeszteni, amiknek módosították az eredeti jelentését. A kezdeményezők szerint ezek a tartalmak nagyon rossz hatással vannak a társadalomra. Egy 2013-as jelentés szerint a kínai állam több mint kétmillió embert alkalmaz arra, hogy ellenőrizze és cenzúrázza az internetet.(BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.