A német hatóságok letartóztatták a volt katalán elnököt

külföld
2018 március 25., 11:15
comments 103

Letartóztatták a volt katalán elnököt a dán határon a német hatóságok, közölte ügyvédje vasárnap. Carles Puigdemontot, aki ellen nem rég adtak ki újra európai elfogatóparancsot, őrizetbe vették.

Carles Puigdemont szavaz.
photo_camera Carles Puigdemont szavaz. Fotó: David Ramos/Getty Images

A politikus négy hónapja él önkéntes száműzetésben Belgiumban, ahova a spanyol igazságszolgáltatás elől menekült, mivel bírósági eljárás indult ellene a tavaly október 1-i függetlenségi népszavazás alkotmányellenes megrendezése, és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.