Alföldi: Az biztos, hogy nem az a válaszom, hogy pusztuljon innen mindegyik, mert mindegyik terrorista, és betegséget terjeszt

kultúra
2018 március 25., 13:39

Szombat este Zalaszentgróton tartották azt a beszélgetést, ami azért jött csak létre, mert Alföldi Róbert zalaegerszeri meghívását egyszerűen letiltotta Vigh Zoltán fideszes képviselő. Az esten részt vett a 444.hu stábja is, meg is írtunk jónéhány dolgot az elhangzottakból, köztük azt, a rendező indulatos lesz a gondolattól, hogy tinédzsereket büntetnek meg, csak mert ki merik nyitni a szájukat. 

A beszélgetésen nem forgathattunk, de most felkerült Alföldi Róbert hivatalos oldalára egy tízperces videó, mely főleg a rendező színházi tevékenységét, és annak közéleti párhuzamait érinti. Ibsen Kísértetek című darabjában Alföldi szerint nagyon fontos kérdés, hogy vajon megúszható-e, hogy a kísérteteinkkel, a bűneinkkel, a hibáinkkal, a fájdalmainkkal, a gonoszságainkkal, a rossz cselekedeteinkkel való szembenézés megúszható-e? Eltemethető-e a múlt? Szó esik a Futótűzről is, mely azt a kérdést teszi fel, vajon azok az emberek, akik menekülésre kényszerülnek, valóban terroristák-e? Valóban csak tömegként definiálhatók?

A többi a videóban.

link Forrás


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.