Ismét villantott az érpataki modell: Repült a hógolyó és a kamera is a demokrácia ünnepén

2018 március 25., vasárnap 16:51
407

Éppen időközi polgármester- és képviselőválasztást tartanak az 1600 fős Érpatakon, mivel az állandóan forrongó falu vezetése még a 2015-ös költségvetés zárszámadását sem tudta megszavazni, a képviselő-testület tagjai szerint azért, mert a kiadásokat a polgármester, Orosz Mihály Zoltán nem tudta számlákkal igazolva elszámolni.

A látványos jelmezeiről és exhibicionizmusáról elhíresült polgármester nem csak a képviselőkkel hadakozik, hanem a faluba érkező újságírókkal, írókkal és kutatókkal is. Tódor János, Móricz Csaba és Hain Ferenc, akik évek óta foglalkoznak az érpataki helyzettel, vasárnap az utcán kerültek összetűzésbe Orosszal. 

A balhé úgy kezdődött, hogy a polgármester mindkét kezében kamerával követni kezdte a három férfit, és az interneten élőben közvetítette, ahogy szidalmazza őket. Utána jött, aminek egy oroszmihályzoltános történetben jönnie kell. Hógolyó, szópárbaj, kamerapárbaj, dulakodás, rendőrség. 

A polgármesterrel szemben egyetlen jelölt indul, Nagy Imre Attiláné, aki a 2014-es önkormányzati választáson nagyjából fele annyi szavazatot kapott, mint Orosz. Akkor azonban volt még három másik jelölt is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt