Ismét villantott az érpataki modell: Repült a hógolyó és a kamera is a demokrácia ünnepén

választás
2018 március 25., 16:51
comments 407

Éppen időközi polgármester- és képviselőválasztást tartanak az 1600 fős Érpatakon, mivel az állandóan forrongó falu vezetése még a 2015-ös költségvetés zárszámadását sem tudta megszavazni, a képviselő-testület tagjai szerint azért, mert a kiadásokat a polgármester, Orosz Mihály Zoltán nem tudta számlákkal igazolva elszámolni.

A látványos jelmezeiről és exhibicionizmusáról elhíresült polgármester nem csak a képviselőkkel hadakozik, hanem a faluba érkező újságírókkal, írókkal és kutatókkal is. Tódor János, Móricz Csaba és Hain Ferenc, akik évek óta foglalkoznak az érpataki helyzettel, vasárnap az utcán kerültek összetűzésbe Orosszal. 

A balhé úgy kezdődött, hogy a polgármester mindkét kezében kamerával követni kezdte a három férfit, és az interneten élőben közvetítette, ahogy szidalmazza őket. Utána jött, aminek egy oroszmihályzoltános történetben jönnie kell. Hógolyó, szópárbaj, kamerapárbaj, dulakodás, rendőrség. 

link Forrás

A polgármesterrel szemben egyetlen jelölt indul, Nagy Imre Attiláné, aki a 2014-es önkormányzati választáson nagyjából fele annyi szavazatot kapott, mint Orosz. Akkor azonban volt még három másik jelölt is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.