Ismét villantott az érpataki modell: Repült a hógolyó és a kamera is a demokrácia ünnepén

Éppen időközi polgármester- és képviselőválasztást tartanak az 1600 fős Érpatakon, mivel az állandóan forrongó falu vezetése még a 2015-ös költségvetés zárszámadását sem tudta megszavazni, a képviselő-testület tagjai szerint azért, mert a kiadásokat a polgármester, Orosz Mihály Zoltán nem tudta számlákkal igazolva elszámolni.

A látványos jelmezeiről és exhibicionizmusáról elhíresült polgármester nem csak a képviselőkkel hadakozik, hanem a faluba érkező újságírókkal, írókkal és kutatókkal is. Tódor János, Móricz Csaba és Hain Ferenc, akik évek óta foglalkoznak az érpataki helyzettel, vasárnap az utcán kerültek összetűzésbe Orosszal. 

A balhé úgy kezdődött, hogy a polgármester mindkét kezében kamerával követni kezdte a három férfit, és az interneten élőben közvetítette, ahogy szidalmazza őket. Utána jött, aminek egy oroszmihályzoltános történetben jönnie kell. Hógolyó, szópárbaj, kamerapárbaj, dulakodás, rendőrség. 

A polgármesterrel szemben egyetlen jelölt indul, Nagy Imre Attiláné, aki a 2014-es önkormányzati választáson nagyjából fele annyi szavazatot kapott, mint Orosz. Akkor azonban volt még három másik jelölt is.